Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Október 10. 13:21, péntek | Helyi
Forrás: - szerk. -

Főszerepben a magyar hal

Főszerepben a magyar hal

Látványnak is különleges lesz Siófokon a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. élő halakkal teli akváriuma, amelyet október 10-12. között állítanak fel egy ezerliteres bogrács társaságában.

Látványnak is különleges lesz Siófokon a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. élő halakkal teli akváriuma, amelyet október 10-12. között állítanak fel egy ezerliteres bogrács társaságában. A hal és a gasztronómia áll ugyanis a három nap középpontjában. A város a helyi éttermeknek hirdetett versenyt kreatív halas fogások megalkotására, és ehhez a nyurgaponty szolgáltatja az alapot. A fő térre kitelepülő cégek között meghirdettek a séta közben kézből fogyasztható ételekre a Street Food-bajnokságot, amelynek fődíja egy vándorserleg a legfinomabb, halat is tartalmazó ételt készítő csapat részére. Szombaton a civil szervezetek nagy halfőző versenyére kerül sor, amelynek keretében szabadtéri bográcsos halételek készülhetnek. Vasárnap este pedig a közönség szavazatai alapján kerül sor a „fesztivál kedvenc halas étele” cím odaítélésére. A halas programokat koncertek, mazsorett csoportok és balettegyüttesek fellépése színesíti, bemutatkozik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. A gyermekeknek is tartogatnak meglepetést a száz négyzetméteres Csodavilág játszóházban, s színpadra kerül a Nagy ho-ho-horgász mesemusical.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.