Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. November 03. 08:21, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Gólzáporos győzelmet aratott az Astra

Gólzáporos győzelmet aratott az Astra

Astra HFC Kiskunfélegyházi Bulls – Miskolci Vénusz NFSE 9 – 4 (4-0)

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Sportcsarnok. 2014. 11. 01. 12: 00
Játékvezetők: Halasi Zoltán Krisztián, Kaszala Mihály, Márkus András

Astra HFC: Vincze Anikó – Gál Tímea, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Megyes Ágnes
Cserék: Király Bianka, Dombai Nagy Anett, Kakuszi Adrienn, Molnár Judit, Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János

Miskolci Vénusz: Almási Ildikó – Bernáth Csilla, Boros Kinga, Miliczki Noémi, Kovács Alíz
Cserék: Mikó Vivien, Németh Diána, Szőke Zsuzsanna, Váradi Cintia. Vezetőedző: Sárréti Géza.

Gólszerzők: Gál Tímea (3), Dombai Nagy Anett (2), Dikanová Dominika, Megyes Ágnes, Szabó Boglárka, Szabó Nóra illetve Bernáth Csilla (2), Miliczki Noémi, Váradi Cintia.

Az előzetes beharangozók a forduló rangadójának kiáltották ki a mai összecsapást. A vendégek az utóbbi fordulókban jó eredményeket értek el, és közel kerültek a dobogóhoz.
A játékosok bemutatását követően rövid ünnepség keretében köszöntötték a listavezető rutinos játékosát, a női labdarúgás egyik legjobb ikonját, Dombai Nagy Anettet születésnapja alkalmából.
Jól kezdte a mérkőzést az éllovas, már a 2. percben Dikanová talált a hálóba. A vendégek nem találták a játék ritmusát, a hazaiak felpörgették játékukat, sok labdát szereztek és még három találattal terhelték meg a vendégek hálóját. Sorrendben Dombai Nagy Anett, Gál Tímea, Szabó Boglárka vette be a vendégek kapuját, így 4-0-s hazai előny alakult ki a félidő végére.

Szünet után is folytatódott a hazaiak lendülete, szép adogatást követően Dombai Nagy Anett továbbítását Megyes Ágnes értékesítette, 5-0. A biztos vezetés megnyugtatta a listavezetőt, visszavettek a tempóból, amit a vendégek kihasználtak. Bernáth Csilla és Miliczki Noémi kihasználta a hazaiak hibáját és már 5-2-t mutatott az eredményjelző.
A bekapott gólok után a hazai csapat nagyobb iramot diktált, Gál Tímea növelte az előnyt, 6-2. Rövid idő után Bernáth Csilla is betalált a vendégek részéről, 6-3. A mérkőzés hajrájában a 37. perctől sorozatban estek a gólok, szétesett a vendégek védekezése. További gólokat szereztek a listavezető játékosai, Szabó Nóra, Dombai Nagy Anett és Gál Tímea volt eredményes, míg a vendégek részéről Váradi Cintia is feliratkozott és kialakult a 9-4-s végeredmény.

Összességében közönségszórakoztató, gólokban gazdag mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók két jó csapat találkozóján. A futsal minden szépségét felvonultatták a csapatok. A helyzeteit jobban kihasználó listavezető megérdemelten gyűjtötte be a bajnoki pontokat.

Dombó János, az Astra HFC vezetőedzője: Nehéz mérkőzésre számítottunk, azt a csapatot sikerült legyőznünk, aki a Győri ETO-t meg tudta verni. Szerencsére a lányok átérezték ennek a mérkőzésnek a fontosságát, odatették magukat és a vártnál nagyobb gólkülönbségű győzelmet sikerült aratni. Megpróbáltam mindenkinek lehetőséget biztosítani, de gondolni kellett a vasárnapi nagypályás mérkőzésre is. Igyekeztünk a keretet úgy kialakítani, hogy minden posztra egyenrangú játékosunk legyen. Szerencsére ez megvan, és egy egészséges versenyszellem is kialakult a csapatban.

Sárréti Géza, a DVTK - Vénusz vezetőedzője: Voltak sérültjeink, de el kell ismerni, hogy az Astra jobb játékos állománnyal rendelkezik, játékban is jobbak voltak. Sajnos nem tudtunk felnőni ehhez a feladathoz. Egy-két játékosnál, de csapat szinten is káosz volt.
Azt kértem a lányoktól, hogy fegyelmezetten védekezzünk, amit mi jól tudunk alkalmazni, és ebből próbáljunk kontrázni. Ezt nem sikerült megvalósítani, mert az egy-egy elleni játékban is alulmaradtunk.

Varga Ferenc

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.