Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 12. 09:37, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Gondok vannak a csatornaépítéssel Aranyhegyen

Gondok vannak a csatornaépítéssel Aranyhegyen

Lakossági fórumot tartott június 10-én, az Aranyhegyi lakótelepen Horváth Gábor önkormányzati képviselő, melynek témája a folyamatban lévő szennyvízcsatorna beruházás volt

Lakossági fórumot tartott június 10-én, az Aranyhegyi lakótelepen Horváth Gábor önkormányzati képviselő, melynek témája a folyamatban lévő szennyvízcsatorna beruházás volt. A rendezvényen jelen volt Balla László alpolgármester és Gyenes Attila önkormányzati képviselő is.
Mint kiderült, a lakók több okból is elégedetlenek a kivitelező cég munkájával. Sokan kifogásolták az árkok visszatöltésének, a talaj tömörítésének hibáit. Balesetveszélyesnek ítéltek néhány aknafedőt, megítélésük szerint a nem megfelelő (a talajból kiálló) magasság jelent problémát. A kiálló fedél nem csak a járművekre, hanem a gyermekekre is veszélyt jelent. Véleményük szerint a beruházás során a Bárány utca burkolatában (a lakótelepi főútja) is komoly károk keletkeztek.
Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője a fórumon ígéretet arra, hogy az illetékesek elé viszi az ügyet. Szeretné elérni, hogy a kivitelező javítsa ki a felmerült hibákat, illetve mielőbb végezze el a befejező munkálatokat.
A kivitelező képviselője lapunk megkeresésére elmondta, a helyszíni szemlét követően megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.