Hírek
2014. Június 21. 17:00, szombat |
Helyi
Forrás: - szerk. -
Grillezzünk!

Akinek van némi sütnivalója az már alig várja a grillszezont!
Grillezni jóformán mindenféle élelmiszert lehet: húst, gombát, krumplit, padlizsánt, cukkinit, kukoricát, paprikát, paradicsomot, sőt vannak kifejezetten grillezésre készült sajtok is.
Kevés jobb szórakozás van a grillezésnél, a sütögetés több is ennél: tavasztól őszig kitűnő alkalom a társasági életre. Ám nem árt néhány dologra vigyázni. Mint mindennek, a grillezésnek nagyon fontos segédeszközei vannak, ezekről ne feledkezzen meg, ne ügyetlenkedjen ilyen-olyan pótlásokkal.
Nem mindegy!
- A parázstól való távolság nagyon fontos dolog!
- A szárnyasokat és a sovány húsokat hosszan kell grillezni, ezért ne legyenek túl közel a parázshoz. Különben az ennivaló megég, kiszárad és rágós lesz.
- Figyeljen oda nagyon, mert a közvetlen közelről sütött hús rákkeltő anyagokkal szennyeződhet!
- Füstölt húsokat eleve nem szabad grillezni, mert szintén rákkeltő vegyületek keletkeznek rajtuk.
- Ha az étel megpörkölődne, a megfeketedett részt el kell távolítani.
Extra jó tanács!
Ha ízletes és friss húsra vágyik, grillezés előtt soha ne sózza meg, mert akkor kiengedi magából a nedvességet. Az olajos, fűszeres páctól viszont aromás és puha lesz!
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 30. 14:11, szerda | Helyi
Koppányok Versenyben
Vannak íjászok, akiknek az íjászat a hagyományőrzés egyik formája. Vannak íjászok, akiket az íjászat, mint sport ragadott magával, és szeretik az íjászat adta kihívásokat.
2025. Április 30. 14:08, szerda | Helyi
Anyakönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.