Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Június 10. 15:38, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Gripen baleset Kecskeméten

Gripen baleset Kecskeméten

Beragadt a gép orrfutóműve, a pilóta katapultált, megsérült, a kecskeméti kórházban van, állapota stabil - mondta el az M1-nek Orosz Zoltán altábornagy.

Beragadt a gép orrfutóműve, a pilóta katapultált, megsérült, a kecskeméti kórházban van, állapota stabil - mondta el az M1-nek Orosz Zoltán altábornagy.

Szerdán kora délelőtt a Magyar Honvédség egyik JAS-39 C Gripen típusú repülőgépén a felszállás után a repülést veszélyeztető műszaki hiba lépett fel, a pilóta megfelelő biztosítás mellett 10 óra 52 perckor kényszerleszállást hajtott végre, miközben katapultált - közölte a HM.

A pilóta miután észlelte hogy az orrfutómű beragadt, az előírásoknak megfelelően kiürítette a tankot, végrehajtotta a hasra szállást és katapultált. A gép vezetője megsérült, a kecskeméti kórházban van, állapota stabil, kommunikálni lehet vele - mondta el Orosz Zoltán altábornagy az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: az első vizsgálatok szerint javítható a JAS-39 C Gripen, amellyel pár perccel kilenc óra után szállt fel a tapasztalt Kádár Sándor őrnagy, aki kevéssel később jelezte, hogy többszöri próbálkozásra sem sikerült behúznia a gép orrfutóját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.