Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Január 19. 12:54, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Gyulán is célba találtak a Koppányok

Gyulán is célba találtak a Koppányok

Január 17-én (szombaton) Gyulán történelmi íjász teremversenyt tartott a Kerecsényi László Íjász Egyesület, melyen 41 együttes volt jelen.

A MÍSZ történelmi Szakága és a Koppányok az első magyar Történelmi Íjász Terem OB február 21-én kerül megrendezésre Kiskunfélegyházán. A jeles esemény főpróbájaként január 17-én (szombaton) Gyulán történelmi íjász teremversenyt tartott a Kerecsényi László Íjász Egyesület, melyen 41 együttes volt jelen. A versenyt az elhunyt Guti András kiváló íjász tiszteletére ajánlották fel, így a megmérettetés indításaként a 230 íjász egy perces néma csenddel emlékezett.

A rugalmas lebonyolítás mellett kiváló pálya, hatalmas érdeklődés és igen magas versenyzői színvonal jellemezte a megmérettetést. Még románok és erdélyi magyarok is képviseltették magukat. A rendkívül erős mezőnnyel indokolható, hogy a 80%-os teljesítmény nem adott dobogós helyezést. Például a kategória Európa Bajnokának ezen a versenyen be kellett érnie a 12. hellyel.


Turul Koppányok 8 fővel képviselték ez egyesületet és egyben Kiskunfélegyháza városát: Szeibert Nóra, Bense László, Szeibert Imre, Tóth Mihály, Kiss János, Ífj. Német László, Németh László és Dinnyés Gyula. Annyira erős mezőny gyűlt össze, hogy egy rontott találat már helyezésekbe került, így a technikás célállomások igencsak megtizedelték a versenyzőket. A nagycsoportos kategóriákat tekintve 20-25 versenyző bármelyike esélyes volt a dobogóra, így előrelátható következtetéseket nem lehetett levonni.

A Koppányok csapata ezúttal sem szerénykedett a dobogós helyezéseket illetően, hiszen a kellő felkészültséggel és kiváló koncentráló-képességgel rendelkező versenyzőink szép eredményeket értek el.

Szeibert Nóra ifi lány kategóriában végig kiválóan versenyzett, ami meg is hozta az eredményt, hiszen
395 pontos teljesítménnyel a dobogó második helyezettjét 71 ponttal, míg a harmadik helyezettet 133 ponttal előzte meg. Ezzel az eredményével Nóri a felnőtt női kategória első helyezettjét is 2 ponttal előzte, tehát ott is győztesként zárta volna a versenyt!

Szinte a második forduló végéig élt a remény, hogy ifj. Németh László el tud rugaszkodni az általa már megszokott harmadik helyről, de Werner Sándor mégiscsak becsúszott egyetlen ötpontos előnnyel. László tehát a megszokott - kiválónak számító - harmadik helyen zárta a versenyt. A már szinte koronázatlan király itt Zvolenszki Rihárd maradt a megszokott győzelmi helyen.


Felnőtt férfi kategóriában az első 25 emberből bárkinek esélye volt a győzelemre. Itt a dobogón két magyar és egy román versenyző osztozkodott. Az EB bajnok ezúttal a 12 helyen zárt.

Itt legjobb eredményt a Koppányok közül Szeibert Imre érte el 410 ponttal. Ígéretes eredmény, hogy Tóth Mihály is bontogatja a szárnyait hiszen a 407 pontos végeredménye az sugallja, hogy szép lassan gyűjti a versenytapasztalatot és vele is számolni kell.
Bense László is szívja magába a tudást, hiszen egy éves íjászattal a háta mögött igazán kimagasló egy ilyen szintű versenyen középmezőnyben végezni. László 359 pontot gyűjtött.
Őt Kiss János követte 350 ponttal, majd Német László Zsolt zárta a Koppányok sorát.

Szenior kategóriában is magasra emelték a lécet, hiszen Dinnyés Gyula 86 %-os teljesítménnyel mindössze a második helyre kapaszkodott a dobogón, de nincs szégyellnivalója, hiszen a 463 pontos végeredménye alapján pusztai kategóriában mindössze négyen értek el több pontot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.