Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2017. Október 28. 17:49, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Hamarosan elkészül az Alsótemető ravatalozója

Hamarosan elkészül az Alsótemető ravatalozója

Gőzerővel halad az Alsótemető ravatalozójának építése és szemmel láthatólag a környezetéhez kapcsolódó terület rendezése is.

Az ígéretekhez hűen Mindenszentekig minden bizonnyal végleg felszámolják a temetőben az infrastruktúra hiányából adódott – évek óta fennálló - áldatlan állapotot. Esőzések idején szinte járhatatlanok voltak ezek az utak. A projekt megvalósulásának köszönhetően az igényes térkő lerakása mellett a csapadékvíz elvezetését is megoldották a csatornázással. Az építési munkálatok még zajlanak, de óriási ütemben halad minden a ravatalozó, valamint a kolumbárium udvar építésén át egészen az út térkövezéséig és csatornázásáig.

A szeretteinktől való utolsó búcsúzáshoz végre méltó körülményeket fog biztosítani a dr. Boros Pál Ybl-díjas építész által tervezett ravatalozó, mely egyedülálló és páratlanul szép építészeti megoldásokat tartalmaz. Ez már most megmutatkozik, pedig az utolsó simítások még hátravannak.

A félegyháziak régi vágya válik valóra ennek a projektnek a kivitelezésével. A fejlesztés első ütemének megvalósítására nettó 100 millió forintot tudott elkülöníteni a város idei költségvetésében. Majd miután a kormány átvállalta az önkormányzattól a Kész Aréna sportcsarnok 2 milliárd 50 millió forintos terhét, lehetővé vált az Alsótemető komplex fejlesztése is. Így nem csupán a ravatalozó épülete, hanem a hozzá tartozó kolumbáriumudvar, parkoló, kertrész, valamint az ezeket elhatároló kerítés és a főbejáratot a ravatalozóval összekötő térkövezett útszakasz közvilágítással, valamint az ezekhez tartozó közművek megépülése is megvalósulhat.

Az eredményt pedig hamarosan láthatjuk, hála a félegyházi vállalkozók szorgalmas és lelkiismeretes munkájának.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 13:08, péntek | Helyi

Ismét Félegyházára érkezik a mammográfiás szűrőbusz

A Népegészségügyi Program keretében a veszélyeztetett női lakosság emlőszűrő vizsgálata tovább folytatódik.

2024. Szeptember 19. 13:16, csütörtök | Helyi

Emlékezzünk együtt a szervdonorokra

Emlékezzünk együtt a szervdonorokra, a tiszteletükre állított emlékmű 6. évfordulóján.

2024. Szeptember 19. 12:40, csütörtök | Helyi

Hétvégén útlezárások lesznek Félegyházán

2024. Szeptember 19. 11:13, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.