Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 12. 15:41, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Hamarosan vége a melegnek

Hamarosan vége a melegnek

Ekkor tér vissza az igazi ősz. A hétvégén fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés, általában már 20, helyenként 10 Celsius-fok alatt alakulnak majd a maximumértékek.

Ezzel együtt többfelé napsütés is várható, csak helyenként lehet kisebb eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken az éjszaka képződő köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de keleten helyenként tartósan megmarad a köd. Számottevő csapadék nem lesz, keleten azonban szitálás kialakulhat.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb a Kisalföldön élénkül meg a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1-7 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában 12-17 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon hűvösebb lesz.

Szombat hajnalban délnyugaton lehet köd, ami lassan feloszlik. Északon várható több napsütés, délen felhős lesz az ég. Többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban többnyire 4-9 fok között, északnyugaton 9 fok felett alakul a hőmérséklet. Napközben 9-15 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap megélénkülhet, főleg északon helyenként meg is erősödhet a szél. Az ország északi felében elszórtan kisebb eső is lehet. A minimum-hőmérséklet plusz 1-6, a maximum-hőmérséklet 8-13 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: időjárás, köd, MTI, oszlik, szél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA