Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Május 21. 08:18, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Hasba lőttek egy gyanúsan viselkedő fegyveres férfit a Fehér Ház mellett

Hasba lőttek egy gyanúsan viselkedő fegyveres férfit a Fehér Ház mellett

Hasba lőtt egy gyanúsan viselkedő fegyveres férfit Washingtonban a Fehér Ház közvetlen közelében az amerikai titkosszolgálat egyik tagja.

A megsebesített embert válságos állapotban szállítottak kórházba, az elnöki hivatal épületét és környékét lezárták.

Az incidens nem sokkal a Fehér Ház szóvivőjének szokásos napi sajtótájékoztatója után történt.

Az esetről szóló első hírek ellentmondásosak voltak. Kezdetben azt jelentette a média, hogy egy fegyveres férfi lövéseket adott le a Fehér Házra, később azonban a biztonsági szolgálat erről már egyetlen szót sem ejtett. Ehelyett arról adott tájékoztatást, hogy egy gyanúsan viselkedő férfi jelent meg az épület egyik északi biztonsági ellenőrző kapujánál, fegyver volt nála, amelyet a biztonsági szolgálat felszólítására sem volt hajlandó letenni. Ekkor az egyik biztonsági őr hasba lőtte. A férfit azonnal őrizetbe vették és válságos állapotban a közeli kórházba szállították.

Barack Obama elnök nem tartózkodik a Fehér Házban - a mintegy háromnegyed órányi autóútra eső Andrews légitámaszponton van -, de a családja és Joe Biden alelnök igen. Őket azonnal biztonságos helyre vitték, a Fehér Házat és környékét lezárták.

Az elnöki rezidenciát és környékét elárasztották a rendőrök, a közeli házakat egyenként kezdték átvizsgálni, a Fehér Ház tetején pedig kibiztosított fegyverrel pásztázzák a terepet a mesterlövészek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése