Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Január 02. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Hasi zsír: mit együnk, hogy lemenjen?

Hasi zsír: mit együnk, hogy lemenjen?

Hogyan táplálkozzunk, hogy megszabaduljunk a hasi elhízástól? Íme Nagy Eszter Anna dietetikus tippjei.

Mint korábbi cikkünkben már írtunk róla, a hasüregben lévő zsír - az úgynevezett zsigeri zsír - egész máshogy viselkedik, mint a bőr alatti zsírszövet. Olyan molekulákat bocsát ki, amelyek szív-és érrendszeri betegségeket, diabéteszt vagy akár daganatokat is okozhatnak. A jó hír, hogy életmódváltással, az étkezési szokások megváltoztatásával sokat tehetünk ellene.

Csökkentsük a telített zsírok bevitelét. Kerüljük a magas zsírtartalmú húsokat, így például a vörös húsokat. Hetente egyszer ehetünk húst, de lehetőleg sovány, fehér húsokat válasszunk, és minél kevesebb zsiradék felhasználásával készítsük el őket - párolással, főzéssel.

Fogyasszunk kevesebb tejterméket. Főleg a sajtokkal bánjunk csínján, magas zsírtartalmuk miatt.

Kerüljük a cukrot. Ha sok cukrot viszünk be a szervezetünkbe, felhalmozódva zsírrá alakul és raktározódik, ezért a legminimálisabb mennyiséget fogyasszuk csak belőle.

Együnk sok rostot. A zöldségekben, gyümölcsökben, gabonafélékben található rostok szó szerint "kipucolják" a beleinket, ezáltal segítenek kiüríteni a zsigeri zsírok által termelt káros anyagokat.

Iktassuk ki a finomított szénhidrátokat. Felejtsük el a fehér lisztből, fehér cukorból készült ételeket. Ezek nagyon gyorsan felszívódnak, ezért a szervezetünknek nincs ideje felhasználni a bevitt energiát, ami így zsírpárnák formájában elraktározódik. Helyettük válasszuk a teljes kiőrlésű termékeket.

Igyunk méregtelenítő teákat. A csalántea és a különböző salaktalanító teakeverékek tisztítják a vért, és segítenek kiüríteni a zsigeri zsírok által termelt káros anyagokat.

Figyeljünk a folyadékbevitelre. Igyunk meg naponta legalább másfél-két liter tiszta vizet - ez is segíti a méregtelenítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.