Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2013. Február 15. 07:15, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Már csak 15 út járhatatlan hóátfúvás miatt

Havazás - Már csak 15 út járhatatlan hóátfúvás miatt

Már csak 15 alsóbbrendű út járhatatlan a hóátfúvások miatt, a magyar közút folyamatosan szabadítja fel a lezárt utakat - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. péntek reggel az MTI-vel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. éjszaka és hajnalban is folyamatosan takarította a havat, így a korábban hófúvások miatt lezárt 72 alsóbbrendű útszakaszból 57-et sikerült kora reggelre felszabadítani.
Jelenleg Zala megyében öt, Vasban öt, Győr-Moson-Sopron megyében három, Somogyban és Veszprém megyében pedig egy-egy mellékúton van teljes útzár.
A Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyei üzemmérnökségek továbbra is nagy erőkkel, a bérelt munkagépekkel kiegészülve dolgoznak a hófúvások utolsó nyomainak eltüntetésén, a kora reggeli órákban, az 5 órai összesítés idején több mint 140 munkagép dolgozott az utakon.
A közlekedési feltételek sokat javultak a nyugat-magyarországi területeken a csütörtök reggeli állapotokhoz képest, ugyanakkor még pénteken is lehetnek olyan szakaszok, ahol téliesebb útviszonyokra kell számítani, ezért a Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel és óvatosabban vezessenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció