Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. November 19. 09:19, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

2023. november 19. - Évközi 33. vasárnap – Szent Erzsébet Ünnepe

A hét ünnepei:

  • kedden Szűz Mária bemutatása a templomban
  • szerdán Szent Cecília szűz és vértanú
  • pénteken a vietnámi vértanúk emléknapja lesz.

Az édesanyák Szent Mónika Közössége e havi összejövetelét csütörtökön, délután 17 órától tartja a Jókai utcai közösségi házban. A közösség szentmiséje november 25-én, szombaton este 18 órakor lesz.

A Szent József Kör találkozója november 27-én, hétfőn este lesz fél 7-től a Közösségi Házban. Az édesapák jövő vasárnap este imádkoznak a szentmisében családjaikért.

Két hét múlva megkezdődik az Adventi Szent Időszak! Adventi koszorú készítésre hívjuk a hittanosokat december 1-én, pénteken délután 16 órától a Közösségi Házba. Koszorú-alapot mi biztosítunk, a díszítő elemeket és gyertyákat a gyerekek hozzák magukkal. Várjuk őket és szeretettel, nekünk segítség, ha jelentkeztek a hitoktatónál. Az elkészült koszorúkat, illetve a családok koszorúit advent első vasárnapján, vagyis jövő vasárnap a 9-es és az esti szentmisén áldjuk meg. Kérjük a testvéreket, hogy ha tehetik, hozzák magukkal a szentmisére.

Az adventi szent időben a rorate (hajnali) szentmisék 6 órakor kezdődnek majd, az irgalmasság rózsafüzérért az Oltáriszentség előtt a szentmisék után fogjuk elimádkozni.

Hétfőn este 17:30 órakor Biblia óra lesz a közösségi házban, várjuk szeretettel a testvéreket.

Hálásan köszönjük a Karitász javára adott perselyadományokat. A Karitász csoport karácsonyra továbbra is tartós élelmiszert gyűjt a szegények megsegítésére itt a templomban és a plébánián december 10-ig.

A jövő évre miseszándékok írathatóak a plébánián. Jövő évi kalendárium és naptár kapható a hátsó asztalnál és a plébánián.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 10:28, vasárnap | Helyi

Fellobbant a lángja a második gyertyának is városunk adventi koszorúján

Városunk adventi koszorújának második gyertyáját a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium igazgatója, Rokolya Csaba gyújtotta meg december 9-én.

2023. December 10. 09:55, vasárnap | Helyi

Megnyitott a mézeskalács meseváros kiállítás

Az adventi időszak szívet melengető hagyományává vált Kiskunfélegyházán, hogy mézeskalácsból mesevárost építenek a szorgos kezű városlakók és az intézmények, illetve cégek, vállalkozások dolgozói.

2023. December 10. 09:21, vasárnap | Helyi

Átvették díjaikat a szilveszteri futás rajzpályázatának nyertesei

Kupát, oklevelet, ajándékcsomagot és saját rajzuk lenyomatával díszített pólót kaptak ajándékba a XXXII. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás, „Rollsped-futam”, utcai futóverseny rajzpályázatának nyertesei.

2023. December 09. 19:08, szombat | Helyi

Luca-napi családi napot rendeztek Félegyházán

A Móra Ferenc Művelődési Központ minden évben megrendezi Luca-napi mulatságát, melyre mindig nagyon sok érdeklődő ellátogat.