Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Május 23. 13:00, szombat | Bulvár
Forrás: kiskegyed.hu

Hogy finom legyen az a máj!

Hogy finom legyen az a máj!

Bajban vagy, ha májat kell készítened? Mutatjuk a trükköt.

Nagyon fontos, hogy szervezeted vasháztartása rendben legyen. A sertésmájban lévő vas könnyen felszívódik, elég 10 deka sertésmájat fogyasztani, ahhoz, hogy a napi vasszükségletet (10 mg) bevidd!
Persze ne csak ezért készíts resztelt májat!

Amikor megvásároltad a sertésmájat, tedd be a mélyhűtőbe! Elkészítés előtt 1-2 órával vedd csak ki! A majdnem teljesen fagyos májat könnyedén vághatod vékonyra. Én 3-4 milliméteresre és általában hosszú hasábokra szoktam szelni (persze lehet picit vastagabbra is, ki hogyan szereti).

Az elkészítésében az a legszebb, hogy mindennel együtt 15 perc elég hozzá.
1 evőkanál sertészsírt forrósítok és beledobom a felvágott és szálakra szedett vöröshagymát. Így a máj is hosszúkás a hagyma is az, szóval jól mutatnak majd a tányéron. Jól megfonnyasztom hagymát, majd rádobom a májat. Folyamatosan kevergetem, egészen addig, míg a máj minden része kifehéredik. Ez úgy 3-5 percet vesz igénybe. Ekkor majoránnával és borssal megszórom. Még kell 3-6 perc az elkészülési, addig is folyamatosan keverem.

Kiveszek egy máj darabot, félbevágom, ha nem rózsaszín már, akkor meg is kóstolom. Puha és finom! (Ha még rózsaszínes, akkor 1-2 kell még az elkészüléséig.)

Nagyon szép színű lesz a resztelt máj, ha egy kiskanál pirospaprikát is keverünk bele. Én csakis akkor teszem a paprikát bele, amikor már levettem az ételt a tűzhelyről. Alaposan összekeverem és máris tálalhatom.

Köretként petrezselymes burgonyát, de most az új krumpliból én sült-párolt burgonyát kínáltam.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • majoránna, bors ízlés szerint
  • pirospaprika ízlés szerint

Sózni csakis fogyasztás előtt szabad, mert készítés közbe sózva megkeményedik a máj!

Tálald salátával vagy céklával, ezt a gyorsan elkészíthető remek ételt, mely nem csak nagyon finom, hanem kiváló vasforrás is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.