Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. November 16. 17:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Hogyan válasszunk ágyneműt?

Hogyan válasszunk ágyneműt?

Legyen tisztában az alapanyagokkal!

A pamutból vagy pláne a tiszta selyemből készült ágynemű biztosan kényelmes érzést nyújt, de nehéz a kezelésük. A kevert szálas anyagok nem ennyire finomak, ám könnyű bánni velük. A tisztán műszálas alapanyagú talán a legkevésbé kellemes, viszont nem kell vasalni. A legjobb kompromisszum talán a frottír és a krepp.

Mindig mérje le pontosan a matrac szélességét, hosszúságát, de a vastagságát is! Akkor jó a lepedő, ha alá tudja gyűrni. Ne feledje, hogy a pamutlepedők valamennyire összemehetnek a mosásban. Mérje le otthon a párnák, kispárnák, takarók méretét is. Az ágyneműkön mindig feltüntetik a szélességet, hosszúságot, így ki tudja választani a megfelelő méretet. (Az áruházakban a többféle gyártótól beszerzett huzatok, lepedők nem mindig szabványméretűek, így meglehetősen sokfélék.)

Mossa ki az új ágyneműt, mielőtt felhúzza! Egyrészt a textilt vegyszerrel kezelhették, másrészt jobb: egy kimosott textília puhább és kellemesebb tapintású.

Ha régi ágyneműjét már nagyon unja és nem akarja használni többé, adományozza el, de semmi esetre se dobja ki. (Sokan a nyaralóban használják tovább az otthon megunt párna- és paplanhuzatokat.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:05, péntek | Életmód

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara

A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 07. 14:06, kedd | Életmód

Egyre többen választanak több streamingszolgáltatót