Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 21. 16:59, kedd | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Homoktövis a homok aranya!

Homoktövis a homok aranya!

Télen influenzaszezonban immunerősítő hatású, hiszen mindennapos fogyasztása megelőzi a megbetegedést. Kiváló vitaminforrás ebben a gyümölcsszegény időszakban.

Télen influenzaszezonban immunerősítő hatású, hiszen mindennapos fogyasztása megelőzi a megbetegedést. Kiváló vitaminforrás ebben a gyümölcsszegény időszakban. Minden része hasznosítható, hiszen húsán és magján túl még a levelét is használják gyógyászati célokra. Ősztől tavaszig a leveléből készített teát meghűléses megbetegedések esetén alkalmazzák.

Nemcsak télen, hanem bármely időszakban, így az allergiás szezonban is nagy segítség a homoktövis rendszeres fogyasztása, mert a vizes és olajos oldatú homoktövis-készítménnyel szinte mindenfajta allergia rövid időn belül megszüntethető (legyen az pollen-, fém- vagy napfényallergia).

Csodálatos hatása van a fáradt szemekre is. Sajnos nap mint nap rengeteg szemet károsító, nem természetes fénnyel érintkezünk. A mobiltelefonok, monitorok, képernyők és neoncsövek rezgőfényűek, ami különösen káros szemünk világára. Ezen túl a napból jövő fény évről évre erősödik. A szem fénytűrő képességének javítására és a káros hatások kivédésére keleten a homoktövis gyümölcsöt, és magjának olaját használják belsőleg. Készíthetünk otthon magunknak egy rendkívül hatásos szemerősítő, látásjavító italt, ha homoktövis velőt és magolajat, feketeáfonya italt, és goji lét összekeverünk.

Orvosolhatjuk ecseteléssel fogínygyulladásunkat és a maradékot nyugodtan le is nyelhetjük. Utána ne mossunk fogat! Másfajta gyulladások, égési sérülések esetén is jó, ha tartunk otthon egy kis fiolával.

A homoktövis segítségünkre siet a fronthatások enyhítésében. A frontokra való érzékenység semmiképp nem természetes tulajdonság. Kialakulásához több minden tényező hozzájárulhat. Pl.: érzékenyebbek idegszöveteink vagy épp a sejtjeink méreg-, és salakanyagokkal, káros sugárzásokkal telítődött. Egy méregtelenítő, salaktalanító kúrával és a test sugárterheltségének megszüntetésével a migrén és a frontérzékenység megszüntethető. A kúra elengedhetetlen kelléke a napi egy mokkáskanál homoktövis magolaj és velő. Emellett fontos nagy mennyiségű természetes B-vitamin bevitele is.

A homoktövis magolaj az egyetlen olyan anyag, ami a radioaktív fertőzésektől keletkező égéses, gennyes fekélyeket is képes begyógyítani. Ha a csúnyán leégett bőrfelületet estére bekenjük vele, másnapra már enyhülnek a tünetek.

Figyelmeztetés!
A homoktövis magolaját nem ajánlatos használni akut epehólyag-gyulladásnál és a hasnyálmirigy akut megbetegedéseinél sem.

A homoktövis további felhasználási módjairól ITT olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.