Városlista
2021. január 16, szombat - Gusztáv

Hírek

2020. November 25. 08:58, szerda | Helyi
Forrás: delmagyar.hu

Horrorvideót tett közzé a Nébih

Horrorvideót tett közzé a Nébih

Azonnal felfüggesztették a csongrádi sütőipari üzemet.

Feketepenész, pókháló, mocskos munkaasztal, és ez még nem az összes, amit a szakemberek a helyszínen találtak.

Súlyos, élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat – többek között penészes helyiségeket, eszközöket – tártak fel egy csongrádi sütőipari üzemben november közepén a Nébih.

Egy november közepén végzett ellenőrzés során súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat tártak fel.

Az üzem termelőterének és összes raktárhelyiségének falát, mennyezetét, csempeburkolatát, továbbá a berendezések nagy részét és a tárolásra használt műanyag edényeket feketepenész lepte be.

A falakat pókháló és piszok borította, a padozat és a munkaasztalok ragacsosak, szennyezettek voltak.

Az üzemi helyiségekben élelmiszeripari használatra alkalmatlan, rosszul takarítható, kopott és törött munkaasztalokat, kiselejtezett íróasztalt használtak.

A termelőtérben tárolt nyitott, jelöletlen lisztes zsákokban rovarokat találtak az ellenőrök, míg a falakról pókháló hullott a nyitott, lisztes csészékbe.

Közvetlenül a padozaton is tároltak alapanyagokat, és a hatóság szakemberei rágcsáló jelenlétét is észlelték az ellenőrzés során.

A vizsgálat időpontjában a dolgozók nem viseltek munkaruhát és hajhálót, továbbá érvényes egészségügyi könyvüket sem tudták bemutatni.

Az ellenőrzés során megközelítőleg 600 kg, nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból a Nébih ellenőrei, azok forgalomba hozatalát, felhasználását megtiltották, valamint elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Az élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hiányosságok következtében az üzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

A sütőüzemben akkor folyhat újra munka, ha a megjelölt hiányosságokat pótolják, kijavítják. Erre egy újabb ellenőrzés után kerülhet sor.

(Forrás: delmagyar.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 16:00, szombat | Helyi

A macskák ezért nem érzik az édeset

Ha nem figyelünk oda, cicánk könnyen ellophatja a reggeli szendvicsre feltett felvágottat, a desszertet azonban már kevésbé kell féltenünk tőle.

2021. Január 16. 14:42, szombat | Helyi

Rengeteg szakdolgozó otthagyná a fekvőbeteg-ellátást

A fekvőbeteg-ellátásban dolgozók csaknem fele elhagyná az állami egészségügyet - derült ki egy friss felmérésből. Tízből kilenc egészségügyi szakdolgozó a fizetésével is elégedetlen.

2021. Január 15. 13:32, péntek | Helyi

Pingvinbébi született Szegeden

Pápaszemes pingvin kelt ki a Szegedi Vadasparkban, ez az első fióka, amelynek már egyik szülője is a Tisza-parti városban jött világra

2021. Január 14. 19:01, csütörtök | Helyi

Elhunyt Szecskó Péter nívódíjas félegyházi grafikusművész

70 éves korában elhunyt Szecskó Péter kiskunfélegyházi nívódíjas, Holló László-díjas, Félegyháza Művészetéért-díjas grafikusművész.