Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

5 fővel képviseltük az egyesületet. Jó hangulatú játékos megmérettetésen vettünk részt több mozgó és ügyességi céllal, távlövéssel tarkítva. Fantasztikus napsütéses időnk volt.
A nap megkoronázásaként a következő eredmények születtek:

Történelmi ifi kategóriában Dongó-Gárgyán Imola 2. helyezett
Történelmi felnőtt női kategóriában Keserű Szilvia 4. helyezett (1 pontos dobogóról való lemaradásomért vígaszdíjat kaptam, egy Tóth Imre által készülő vesszőgarnitúrát)
Történelmi felnőtt férfi kategóriában Kiss Tibor 5. helyezett, Nagy Zoltán 14. helyezett
Történelmi senior férfi kategóriában Szólya Imre 1. helyezett.
Az eredményhirdetés előtt tombola sorsolás zajlott, ahol Imola egy vágódeszkával és egy nemez kulcstartóval, Tibor egy cserepes virággal, jómagam pedig egy tábla csokoládéval lettünk gazdagabbak.
Úgy gondolom egy eredményes jó hangulatú, élményekkel teli napot tölthettünk el Déli farkasok között.

Keserű Szilvia
Koppány íjász

2024. március 30-án, Egri vár falai között elhelyezett 24 célt küzdöttünk le, több-kevesebb sikerrel. A célok a MISZ szabályok által meghatározott 12 kötelező célelemet tartalmazta, lőlapos, vadász és ügyességi célok vegyesen. Bár többünk által a "Bagoly" cserkelő cél nem felelt meg a szabályzatnak, ez annál húzósabb cél volt, de büszke lehetett az, aki ezt legyőzte. A és B lőállásban közel 300 fő nevező 7 korosztályban, 5 fajta íjjal lőtte a célokat. Ez egyben a Szabadtéri OB-ra is egy felkészítő verseny volt. Nagyon szép napsütéses időben versenyezhettünk. Egyesületünkből 8 fővel, 4 korosztályban 2 fajta íjjal mértük össze tudásunkat az ország különböző területéről érkező íjásszal. Eredményeink a helyezések sorrendjében:

Vadászreflex íjjal: Tóth Milán 1., Zoboki Csenge 2., Kis Mónika 5., Dinnyés Gyula 5., Balanyi Sándor 6. helyezett.
Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 4., Csatlós Norbert 36., Szeibert Imre 43. helyezett.

A szervezők az első hat helyezettet oklevéllel, az első három helyezettet pedig oklevél és egy egyedi éremmel jutalmazta.

Engedjétek meg, hogy egy személyes élményt megosszak veletek. A korosztályomban ketten is 397 pontot lőttünk, azonos számú 10 és 0 pontszámmal, ezért a 4. és 5. helyezés szétlövéssel dőlt el a javamra. Amikor végeztünk a lövéssel, láttam, hogy a "kakasülőn" minden résztvevő Koppány ott integet és örül az én sikeremnek. Tudjátok, ez a siker igazi érzése. Kívánom, hogy ezt minél többen éljétek meg. Köszönöm nektek!

Bicskeiné Csányi Mária
Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.