Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2024. Április 02. 09:59, kedd | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Húsvétra hangolódtak a Szérűskertben

Húsvétra hangolódtak a Szérűskertben

Tavaszköszöntő, húsvétra hangoló rendezvényt tartott a Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület március 31-én (húsvét vasárnap).

A Platán utca végén található Szérűskert évről-évre tökéletes helyszínt biztosít a kora tavaszi eseménynek, mely mindig nagy látogatottságnak örvend.

- Igyekeztünk a tanyai környezethez illő népi dolgokkal készülni, ezért az állatsimogató és népi játékok mellett íjásztatás, szalmabálából épült vár, a megújult csőszházban pedig a tavalyi bútorfestő kiállítás anyagából készült válogatás hívogatta a kikapcsolódni vágyó családokat – tudtuk meg Kollár László fő szervezőtől, aki azt is elárulta, hogy egyszerű, tanyasi ételekkel készültek a kulináris örömök biztosításához. Így került az asztalra palacsinta, üstben sült lángos, zsíros kenyér sok zöldséggel, lilahagymával, délben pedig birkapörkölttel csillapíthatták éhségüket a látogatók.

- Az állatsimogatóban a hagyományos tanyasi állatok (tyúkok, kacsák, libák, gyöngytyúkok, pulykák) mellett lehetőség nyílt az ismerkedésre a dísz- és postagalambokkal, a fácánokkal (angol vadász és aranyfácán), Lejer Zoltán kecskeméti tenyésztőnek köszönhetően nyulakkal is – számolt be a Szérűskert lakóiról és ideiglenes „vendégeiről” Kollár László.

- Igaz nem simogatni való állataink a racka birkák, de ezeket is meg lehetett tekinteni. 13 anya jószágunk van és az idei szaporulat ezidáig 9 bárány – büszkélkedett a fő szervező, majd felhívta a figyelmet a rendezvény újdonságára is, mely egy kárpát-medencei csacsi volt. Megtudtuk, hogy abban különbözik az összes többi szamártól az itt őshonos fajta, hogy a lapockájánál egy kereszt van.

A nagy látogatottságnak örvendő rendezvény egyben avató eseménye is volt a megújult csőszháznak, melyben nemrégiben fejeződtek be a munkálatok.
- Az önkormányzat és az egyesület tagságának segítségével sikerült akadálymentesíteni az egész épületet és ki tudtunk alakítani benne egy mozgáskorlátozott WC-t is. A tavaszköszöntő rendezvényünkre a csőszház épületében nemcsak kiállítással készültünk, hanem Kollár András vezetésével húsvétra hangoló tojásfestéssel is – zárta beszámolóját Kollár László.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 07:44, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 21. - Húsvét 4. vasárnapja HIVATÁSOK VASÁRNAPJA

2024. Április 21. 07:43, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 21. - Húsvét 4. vasárnapja KÖNYÖRGŐNAP PAPI HÍVATÁSOKÉRT

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.