Hírek
2015. Április 13. 11:30, hétfő |
Bulvár
Forrás: proaktivdirekt.hu
Ibolyadzsem - az új őrület!

Amilyen bizarrul hangzik, olyan finom. Gondolj csak a levendulaszörpre vagy a levendulás lekvárokra, dzsemekre, vagy fagylaltra. Az illatos ibolya éppen olyan finom és egészséges is!
Amilyen bizarrul hangzik, olyan finom. Gondolj csak a levendulaszörpre vagy a levendulás lekvárokra, dzsemekre, vagy fagylaltra. Az illatos ibolya éppen olyan finom és egészséges is! Ajándékba is adhatod, elteheted például Anyák napjára!
Ibolyadzsem
Hozzávalók:
- 0,5 l edény púpozva ibolyával
- 6 dl víz
- 1/2 citrom leve
- 40 dkg cukor
- 1 cs Knorr dzsemesítő
Elkészítés:
Egy fél literes edényt szedjünk tele illatos, száráról lecsipkedett, minél sötétebb színű ibolyával. (ne nyomkodjuk bele az edénybe, csak úgy lazán) Ezután tegyük bele egy nagyobb tálba.
A vizet forraljuk fel, majd öntsük a tálban lévő ibolyára. Ezután keverjük össze, kicsit nyomkodjuk le a virágokat hogy mindenhol érje a forró víz, majd hagyjuk legalább két órán át ázni. (Vagy egy éjszakán át, de semmivel sem tovább.)
Ezután szűrjük le a vizet, melynek a színe ekkorra már az ibolyától sötétkékes lesz. (Én a szűrűben lévő virágokat kanállal alaposan megnyomkodtam, hogy majdnem száraz legyen.)
Ezután öntsük egy edénybe a sötét színű levet, majd keverjük hozzá a citromlevet. Ekkor a víz szép lilás színűre változik a citromlétől.
Keverjük hozzá a cukrot, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a dzsemesítőt. Addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon, majd tegyük vissza a tűzre, újra forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.
Ezután a forró, de még eléggé folyékony dzsemet töltsük sterilizált üvegekbe, zárjuk le a tetejét, majd tegyük száraz dunsztba, és úgy hagyjuk teljesen kihűlni. (Mire teljesen kihűl, egy zselés állagú dzsemet kapunk.)
Az elkészült ibolyadzsem nem csak különleges, de nagyon finom. Ízlés szerint kínálhatjuk pl. egy szelet finom kalács, vagy péksütemény mellé.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 17. 07:25, kedd | Bulvár
A Pajta kapta az idén az Év étterme díjat
Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat, míg a Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi.
2025. Június 15. 08:30, vasárnap | Bulvár
Legkorábban június 19-én indulhat újra magyar az űrbe
Legkorábban június 19-én indulhat az Axiom-4 misszió legénysége, köztük Kapu Tibor kutatóűrhajós a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - tette közzé a HUNOR program a Facebook-oldalán szombaton.
2025. Június 13. 06:32, péntek | Bulvár
Axiom-4 - Ferencz Orsolya: az Ax-4 küldetés új időpontját hamarosan kitűzheti a NASA
2025. Június 12. 07:29, csütörtök | Bulvár
Magyarország Szépe – Tizenhatan kerültek a döntőbe
Tizenhatan vehetnek részt a Magyarország Szépe verseny június 22-i döntőjén a Duna tévécsatorna élő műsorában, miután a Miss Talenttel lezárult az alversenyek sora a baranyai Pogányban szerdán.