Városlista
2020. április 10, péntek - Zsolt

Hírek

2020. Március 26. 15:47, csütörtök | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

Idén digitálisra vált a Tavaszköszöntő természetismereti játék

Idén digitálisra vált a Tavaszköszöntő természetismereti játék

Több mint húsz éve minden évben meghirdeti 5-8. osztályos tanulóknak a Tavaszköszöntő természetismereti vetélkedőt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

A játékos vetélkedőn nyolcfős csapatok szokták összemérni tudásukat három írásbeli fordulóban, majd a legjobb öt csapat a szóbeli döntőben.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság felsős diákoknak szóló Tavaszköszöntő című természetismereti vetélkedője idén sem marad el, hanem alkalmazkodik a digitális oktatáshoz.

„A vetélkedőt a járványügyi helyzet miatt idén tavasszal a hagyományos módon nem tudjuk megrendezni, de úgy döntöttünk, alkalmazkodunk a kialakult körülményekhez és idén más formában zajlik majd” – nyilatkozta Gilly Zsolt, a KNPI Ökoturisztikai és környezeti nevelési Osztályának vezetője.

Mostantól minden héten, csütörtökön közzétesz egy-egy feladatlapot a nemzetipark-igazgatóság a www.knp.hu weboldalon május végéig. A feladatlap megoldására egy hét áll majd rendelkezésre, a következő hét szerdáig kell emailben visszajuttatni a megoldásokat a ronkoe@knp.hu e-mail címre.

„Ezúttal tehát nem csapatok jelentkezését várjuk, hanem egyénileg lehet csatlakozni hétről hétre. A tanulók a feladatok megoldásával bővíthetik természetismereti tudásukat. Nem csak 5-8. osztályos gyerekek, hanem a szüleik segítségével alsósok is megoldhatják a feladványokat” – magyarázta Gilly Zsolt.

A visszaküldők között hetente kisorsolnak egy-egy nyereményt, ami lehet mesekönyv, bögre vagy egyéb ajándék. A „digitális” Tavaszköszöntő végén azok között, akik a 10 hét alatt legtöbb feladatlapot beküldik, a KNPI egy évre szóló családi belépőket (5 db) fog kisorsolni, melyek az Igazgatóság szakvezetéses túráin való ingyenes részvételre jogosítanak fel.

Az első feladatlap 2020. március 26-tól elérhető a www.knp.hu oldalon.

(Címlapofotó: knp)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 10. 13:47, péntek | Helyi

Mentőhelikopter vitte el a súlyosan megsérült biciklist

Egy kerékpáros súlyosan megsérült, amikor kihajtott egy autó elé, ami elütötte a Szentesi hídnál.

2020. Április 10. 11:28, péntek | Helyi

Már a dohányboltok is bezárnak 15 órakor

Rövidül a dohányboltok nyitvatartása. 15 órakor be kell zárniuk a trafikoknak.

2020. Április 10. 11:25, péntek | Helyi

A biztonságos sonkafőzés lépései

Az ünnep közeledtével részletes útmutatót készített a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a tökéletes húsvéti sonka elkészítéséhez, belefoglalva a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket is.

2020. Április 10. 11:19, péntek | Helyi

Áder János: Életet mentünk, ha húsvétkor is betartjuk a korlátozásokat, ha türelmesek vagyunk

Húsvét ünnepén évek, évtizedek, nemzedékek óta éljük át ugyanazt a misztériumot.