Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Január 07. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: HVG

Így segíthet a madarakon a farkasordító hidegben

Így segíthet a madarakon a farkasordító hidegben

Tartós, több napig tartó erős fagyok idején nem csak a táplálék, de a folyadék pótlása is kritikus tényezővé válik a madarak számára, hiszen fagyban nehezebben jutnak vízhez az állatok

– figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

A csapadékmentes teleken csak nehezen tudnak vízhez jutni a madarak, olyankor fagyott havat vagy zúzmarát sem tudnak csipegetni. Ezért az egyesület arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a madarakat: az etetők mellé tegyenek ki itatót is, amelybe lehetőleg a reggeli szürkületet követő néhány órában öntsenek friss, langyos csapvizet az éjjel megfagyott helyére.

A hidegben törékennyé váló, például kerámia itató helyett ilyenkor érdemes nagyobb, például műanyag virágalátét alkalmazni.

Amennyiben az itató napon van, akkor a gyenge téli napsütés is késlelteti a víz befagyását, illetve az etetőre kihelyezett alma nem csak élelmet, de némi vízutánpótlást is jelenthet a madarak számára.

Címkék: madár, madáretető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)