Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Január 12. 10:00, hétfő | Bulvár
Forrás: divany.hu

Így vegyen kényelmes cipőt szalagavatóra!

Így vegyen kényelmes cipőt szalagavatóra!

Szalagavató alkalmából különösen fontos, hogy olyan cipőt válasszon, ami nem csak kényelmes és még a ruhához is jól megy.

Tudja mi a közös a platformos, a peep-toe, a pántos és a hagyományos tűsarkúban? Az, hogy fazontól és sarokmagasságtól függetlenül mindegyikben jól akarja magát érezni. Szalagavató alkalmából különösen fontos, hogy olyan cipőt válasszon, ami nem csak kényelmes és még a ruhához is jól megy – még akkor is, ha a hossz miatt amúgy kevésbé látszik -, hanem segíti is a táncban.

Sokan pont emiatt döntenek inkább a lapos verzió mellett. Hogy megkönnyítsük az egyébként is stresszes szezont, összeszedtük, mikre figyeljen cipővásárláskor, hogy biztosan jól érezze magát az eseményen.

A szalagavatós cipő - mint egyébként a világ összes többi cipője - ideális esetben nem csak szép, de kényelmes is, pláne, ha tízperces keringőt kell táncolnia benne. Lauren Rudy buyer szerint nem csak a fazon és a sarokmagasság, hanem maga a márkaválasztás is befolyásolja, végül milyen cipőt választ az alkalomra, még akkor is, ha csak egyetlenegyszer, a nagy napon veszi fel, bő egy óra erejéig.

Mindig a megfelelő méretet válassza, se kisebbet, se nagyobbat!

Attól függetlenül, hogy a méretezés nagyjából mindenhol egységes, online vásárlás esetében elsősorban ne a méretet nézze, hanem mérje le a talphosszt és ez alapján rendelje meg a lábbelit. A cipőket hossz és szélességtől függően gyártják, egyéntől függően mindenkinek más problémái akadnak a lábfejével kapcsolatban. A legfontosabb, amit mindenképpen kerüljön, ha a lábujjával már kitapintja a cipő orrát, illetve, ha a kis lábujját érezhetően dörzsöli, már-már súrolja a cipő széle. Lehet, hogy próbáláskor nem érzi zavarónak, egynapos intenzív viselet után viszont már garantáltan a falat kaparja majd a fájdalomtól, és akkor a kellemetlen vízhólyagról és tyúkszemről még nem is beszéltünk.

Természetesen a túl széles cipők sem jók, hiszen a többletmozgás miatt - amit azért végez, hogy ne essen ki a lába a cipőből-, könnyen izomláza vagy ízületi gyulladása lehet. Négy-öt centis magas sarkú esetében izomgörcsök és tartós fájdalom is kialakulhat a lábfejében és lábujjaiban, ami az adott mozgásívben lévő izmok túlzott megerőltetésének köszönhető. A legtöbb nő ettől függetlenül nem is mérlegeli ezeket az akár hosszútávon is jelentős egészségügyi problémákat és kizárólag a kinézettel törődik, ami valóban fontos, ahogyan az is, hogy jól érezze magát ne ragtapaszokkal bíbelődjön a különleges estén.

Ha teheti, puha bőrből készült cipőt válasszon, ezeket ugyanis nem kell előre betörni és nem törik majd fel a lábát, valamint talpbetéttel sem árt ráerősíteni, hiszen így még biztosabban elkerülheti az izomlázat és görcsöket. Magas sarkú cipők esetén egyébként is jó ötlet a talpbetétet, hiszen minimálisra csökkenti a nagy saroktávolság miatti jelentkező vörösséget és talpfájdalmat. Ha nincs kedve válogatni az üzletekben, akkor online is megrendelheti a megfelelő talpbetétet, amiben az a jó, hogy a cipő stílusától vagy sarokmagasságtól függetlenül illeszkedik, csak be kell ragasztani a helyére. Az extrán behelyezett talpbetéttől nem csak kényelmesebb lesz a cipője, de súrlódáscsökkentő képességének köszönhetően a lábfejét és a bokáját is megkíméli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.