Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2020. Március 25. 15:53, szerda | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Infografika: megfázás, influenza és koronavírus tünetei

Infografika: megfázás, influenza és koronavírus tünetei

Értehető okokból mindenki attól tart, hogy megfertőződik a SARS-CoV-2 koronavírussal, és vagy továbbterjeszti a kórt (aminek esélye különösen félelmetes a családi körben), vagy a saját állapota fordul súlyosra.

Infografikánk abban segít eligazodni, hogy milyen tünetekkel járnak a fertőző légúti betegségek.

Manapság sokan félnek attól, hogy légúti fertőzést kapnak, és nem tudják, hogy mivel is van dolguk, a szokásos megfázással, a jól ismert influenza vagy a jelenlegi környezetben, hangulatban kifejezetten félelmetesnek tűnő (SARS-CoV-2) koronavírus, amely a COVID-19 betegséget okozza. A tünetek alapján azonban viszonylagos biztonsággal megmondható, hogy az adott esetben melyikfertőzésjelentkezhetett. Ezért kérik például a közegészségügyi hatóságok, hogy akinek légúti panaszai vannak, ne szaladjon a rendelőbe, hiszen ott megnő az esélye, hogy megfertőződhet vagy megfertőzhet másokat, hanem hívja fel az orvosát. A kikérdezés, és a hallottak alapján is elég nagy biztonsággal kiszűrhető a veszélyes fertőzés.

Infografikánk megmutatja, hogy az egyes betegségeknél milyen tünetek jelentkezhetnek, s ez az ismeret remélhetőleg csökkenti a potenciális fertőzés miatti szorongást. Megjegyezzük, fontos, hogy komolyan vegyük a fertőzés lehetőségét, de szorongani felesleges, mert a stressz gyengíti az immunrendszert, és nagyobb esélyt ad a kórokozóknak.

(Címlapfotó: illusztráció - forrás: likenews.hu)

Címkék: tünetek

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 29. 10:20, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Advent első vasárnapja – 2020. november 29.

2020. November 29. 08:46, vasárnap | Helyi

Adventi koszorúk: erre figyelmeztet a katasztrófavédelem

Ma gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka.

2020. November 29. 08:42, vasárnap | Helyi

Mikortól válik betegessé a gyűjtögetés?

A kóros gyűjtögetők nem egyszerűen lustaságból, vagy igénytelenségből hordják tele az életterüket értéktelen kacatokkal.

2020. November 29. 07:13, vasárnap | Helyi

Huszonnyolcan már gyógyultan térhettek vissza az idősek otthonába

Huszonnyolc lakót gyógyultnak nyilvánítottak a koronavírus fertőzésből és hazatérhetett a Csanyi úti idősek otthonába Kiskunfélegyházán