Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 06. 16:45, péntek | PR

Ipari létrák könnyítik meg a DIY lakásfelújítók életét

Ipari létrák könnyítik meg a DIY lakásfelújítók életét

Egy lakás felújítása mindig igen idő- és pénzigényes folyamat, akár mi magunk, akkor profi szakemberek segítségével végezzük a munkálatokat.

Ha nem szűkölködünk ötletekben és persze időben, és a DIY (do it yourself - csináld magad) szellemében végezzük a felújítást, akkor bizony teljesen más végéről kell megközelítenünk a folyamatot, mint ellenkező esetben. Szakemberek helyett alapos utánajárás, ötletelések, tervek és opciók átgondolása, tökéletesítése, és persze végeláthatatlan barkácsolással töltött óra vár ránk. A minél tökéletesebb kivitelezéshez számos hasznos felszerelést és eszközt szükséges beszereznünk, hogy aztán a megvalósítás során ne érhessenek minket meglepetések.
Az egyik olyan univerzális eszköz, mely minden elszánt DIY lakásfelújítónak jól jöhet, az az ipari létra.

Az ipari létrák létjogosultsága a lakásfelújítási munkálatok során

A különböző két- és háromrészes létrák, rögzített és húzóköteles létrák lényegében bármilyen munkálat során jól jöhetnek, amelyet a magasban kell elvégeznünk. Egy szimpla tisztasági festésnél is szükségünk lesz rá, amennyiben mi magunk végezzük el. Glettelés a fal felső részein, karnisok felszerelése, vagy például az igazán nagy kézügyességgel rendelkezőknek a régi, magas belterű lakások boltíveinek, homlokzatainak retusálása – mind, mind olyan tevékenység, melyet biztonsággal csak egy stabil, megbízható létrán végezhetünk el. Ha tapétázásra adjuk a fejünket, akkor is elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk egy megbízható létrával, csak úgy, mint egy esetleges ablakcsere, vagy a szegőlécek magasban történő felhelyezése során, de akár egy szimpla polc felfúrásához is szükségünk lehet rá.




Milyen ipari létrára lehet szükségünk egy lakásfelújítás során?

Az ipari létráknak több fajtáját is megkülönböztetjük. Attól függően, hogy milyen területen tevékenykedők részére készül, beszélhetünk kéményseprő létrákról, tetőlétrákról, műanyag létrákról és ablaktisztító létrákról. Ezek közül lényegében bármelyiket használhatjuk a felújítási munkálatok során, ha egy átlagos fellépő nem volna elég a művelet elvégzéséhez.
A szimpla tetőlétrák például kaphatóak alumínium, fa és alu/fa kivitelben is. A szárak anyaga legtöbbször enyvezett, rétegelt fa vagy alumínium; vízállóak is, így kültéren is nyugodtan használhatjuk. Ezek az építőipari létrák szerelési munkákhoz a tetőgerincen gurítható kampó segítségével biztonságosan rögzíthetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.