Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2019. Május 14. 12:49, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Ismét ellátogattak hozzánk a Hazajárók

Ismét ellátogattak hozzánk a Hazajárók

A Hazajáró című honismereti televíziós magazinműsor alkotói immáron ötödik alkalommal találkoztak kiskunfélegyházi közönségükkel május 9-én.

A Földrajzi Szabadegyetem sorozat keretében a Duna Tv Magyar Örökség-díjas Hazajáró című honismereti magazinműsor alkotói Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor ismét teltházas közönség előtt tartotta meg előadását a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.

– A magyar ember szeret a távlatokba tekinteni, de mondhatjuk azt is, hogy a lábunk elé nem mindig nézünk. A Magyar Örökség-díjas Hazajáró című televíziós honismereti magazinműsor alkotói gyakran és szívesen látogatnak el Félegyházára, hogy megismertessék velünk szűkebb hazánkat, a Kárpát-medencét, és alkotómunkájuk eredményeként csodálatos tájakat járhassunk be – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester.

A vetítéssel egybekötött közönségtalálkozón nemcsak a sorozat készítésének rejtelmeibe és a használt modern eszközök tárházába nyertek betekintést a megjelentek, hanem a Hazajárók jövőbeni terveiről is szó esett. Így például azt is megtudhattuk, hogy még több mint 170 epizód forgatását tervezik.

Hazajáró műsor két alkotóját, Kenyeres Oszkárt és Jakab Sándort, akik a művelődési központ színháztermében a sorozat készítésének koncepciójáról szóltak, beavatták a közönséget a forgatások műhelytitkaiba. Elmondták azt is, hogy ha ehhez megkapják a szükséges támogatást, még több mint 170 epizód forgatását tervezik.
Mi nézők pedig izgatottan várjuk, hogy a tévé képernyőjén keresztül jobban megismerhessük a Kárpát-medence varázslatos tájait, hazánk páratlan természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 18:20, szombat | Helyi

Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás miatt

A Budapest-Pusztaszabolcs vonalon július 20-tól augusztus 4-ig az S40-es és S42-es személyvonatok helyett Pusztaszabolcs és Dunaújváros között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

2019. Július 20. 11:53, szombat | Helyi

Akadály- és terepfutó versenyen bizonyított Szekeres Norbert

2019. július 13-án rendezték meg a IV. Látrányi Löködönc Akadály- és Terepfutó Versenyt.

2019. Július 20. 09:33, szombat | Helyi

Bács-Kiskun megyéből kerülhet ki az Év Fürdője

Idén is három kategóriában keresik az ország legnépszerűbb fürdőit: Az Év Fürdője, Az Év Regionális Fürdője és A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriákban hirdetnek nyertest.

2019. Július 20. 09:30, szombat | Helyi

Elektronikus bőrt fejlesztettek szingapúri kutatók

Szingapúri kutatók elektronikus bőrt fejlesztettek, hogy megadják az érintés érzését a robotoknak és a művégtagoknak.