Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői alaposan kivették a részüket a sikerekből, ugyanis 9 bajnoki címet szereztek. A csapatból hárman két korosztályban is indulhattak és mindannyian sikeresek voltak az idősebbek között is. Az országos döntőbe 16-an jutottak tovább, ezzel négy megye versenyzői közül a legeredményesebbek lettek. Összesen 9 arany, 5 ezüst és 2 db bronzérmet nyertek.
Ezúttal kiemelkedett Hideg Balázs azzal, hogy korosztályában és az idősebbek között is győzni tudott mindkét fogásnemben a 32 kg-osok között.
A fiatalabbak között, 35 kg-ban Csillag Zalán jutott magabiztosan jutott döntőbe, ahol Hideg Zita várta, aki több fiút legyőzve jutott el idáig, de Zalánnal nem bírt, így előbbi első, utóbbi második lett.
A 42 kg-os Rácz Illés harmadik lett. Aranyérmet szerzett még két másik ifjú tehetség is: Tapodi Norbert az 50, Szécsényi Kornél pedig a 69 kg-osok között.
Az idősebbek kötöttfogásban versenyeztek, ahol további sikereket arattak a félegyháziak. Bajnokok lettek a következők: Bárány-Almási Tamás az 54, Karádi Roland az 58, Czakó Zoltán a 63 és Bátyai Dorián a 76 kg-osok között.
Ezüstérmesek: Makra Benjámin, Tapodi Norbert, Víg Noel és Borto Dominik. Még egy bronzérem is a tarsolyba került, ami Csillag Zaláné lett.
Csapatban Kiskunfélegyháza az első, Jászberény a második és az Orosházi BE lett a harmadik.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Polyák Dániel és Gyöngyösi Gergő

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.