Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 06. 19:13, szerda | Helyi sport
Forrás: Bozsó István

Ismét remekeltek a félegyházi triatlonosok

Ismét remekeltek a félegyházi triatlonosok

Marcaliban rendezték meg a duatlon diákolimpia „A” kategóriás döntőjét, melyen a DMTK-KVSE triatlonistái ismét szép sikereket értek el.

Komoly érdeklődés kísérte a kellemes őszi időben rendezett versenyt, mivel a dobogós helyezettek 10 plusz pontot kapnak a felsőfokú felvételinél. A duatlon verseny áll egy első hosszabb futásból, egy kerékpározásból és egy második, rövidebb futásból.

Trungel-Nagy Kolos indult az első futamban és már az első futáson meglépett a mezőnytől, két nála idősebb fiúval. Sajnos a kerékpározás során utolérte őket az üldöző mezőny, de a második futáson sikerült elszakadnia az üldözőktől és toronymagasan nyerte a diákolimpiát. A junior lányok futamában Fricska Anna remekül tartotta magát az első futásnál, a kerékpározás során jól taktikázott, senkit nem engedett szökni és végül egy nála idősebb lány mögött ezüstérmet szerzett. Trungel-Nagy Zalánnak sajnos nem jött ki a lépés, kerékpáron sokat kellett vállalnia míg a többiek pihentek mögötte és a végén lehajrázták, így a negyedik helyet sikerült megszereznie. Ami azért nem olyan rossz eredmény, figyelembe véve, hogy korcsoportjában nála idősebbekkel versenyez. Ezután következett a serdülő lányok futama Papp Laurával és Csontos Dórával. Laurának szinte az egész versenyszezont ki kellett hagynia, egy nyílt kettős alkartörés miatt. De már az előző versenyeken is látszott remek formája, ezért toronymagas esélyesnek számított. Nem így Dórika, aki egy felsőlégúti fertőzés miatt, kihagyta az előző 2 hetet a felkészülésből. Laura már az első futásnál megszökött és bár kerékpáron utolérték, a második futásnál faképnél hagyta üldözőit és utcahosszal nyerve lett a diákolimpia idei bajnoka. Dórika hatalmasat küzdve, végül negyedikként ért célba, ami a körülmények ismeretében szép teljesítmény. Ő egyébként 2 éve diákolimpiai bajnok volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.