Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 15. 16:06, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Ismét rendkívül eseménydús volt az elmúlt két hét a Turul Koppányok életében

Ismét rendkívül eseménydús volt az elmúlt két hét a Turul Koppányok életében

2017. július 30-án a Dinnyés Gyula által főszervezett Dél-Alföldi Régiós Történelmi Íjászverseny sorozat ötödik állomása zajlott Kétegyházán, a Kétegyházi Turul Hiszk vendégszeretetével.

A verseny Kétegyházán a patinás Almásy Kastély parkjában került megrendezésre, mely ma a Mezőgazdasági Szakközépiskolának és Kollégiumának ad otthont. A Koppányok ezen a fordulón több mint 20 fővel vettek részt.
A következő eredmények születtek:
Tradícionális íjjal
Nők: 10-14 l: 4. Csáki Laura, 9. Horváth Katica,14-18 : 2. Csankovszki Anna, 18-30: 2. Keserű Szilvia, 30-50: 5. Kurucz Orsolya, 9. Dongó Anita lett.

Férfiak: 14-18: 3. ifj. Lovas Ferenc, 5. Rácz Nikolász Norbert, 18-30: 4. Kiss János Sunnyogó, 5. Boldog Bence, 30-50: 3. Tóth Mihály, 5. Szólya Imre, 7. Kis Csaba, 8. Szeibert Imre, 50+ : 9. Gulyás János lett.

Vadászreflex íjjal:

Női 10-14: 3. Nagy Vivien, felnőtt férfiak között Bense László második helyezést ért el.

Ugyanezen a napon szintén Kétegyházán került sor VII. „Határok Nélküli Íjászok” Nemzetközi Íjász Vándorkupa Versenyre is. Ezen a versenyen is szépen bizonyítottak a Koppányok, a következő eredményeik születtek: Bense László 1., Csáki Laura 2., Csankovszki Anna 2., Kiss János Sunnyogó 3., Kis Csaba 4., Szeibert Imre 6. helyezést érte el.
Ugyanekkor lecsófőző versenyen is érdekeltek voltak a Koppányok, Csányi József főztjével, aki a második helyet érdemelte ki finom lecsójával és a tájjellegű terítékkel.

Ennek a Történelmi DAR Versenysorozatnak a 6. állomása, mely egyben a sorozat Döntő versenye, Kiskunfélegyházán a Parkerdőben lesz 2017. szeptember 10-én.

2017. július 31 - augusztus 06-ig a Koppány család csapata edzőtáborozott a festői szépségű Cserépváralján a Bükk hegység lábánál. Az edzőtáborban 11 különböző stílusú versenyszituációs edzésen vehettek részt a Koppányok. A feszített tempójú edzőtáborban a résztvevőknek lehetőségük nyílt mongol, koreai típusú célokra, 3D, egyedi rajzolt, saslövő és éjszakai vetített célokra lőni. Kiváló fejlődési lehetőséget kínált a tábor a lakóinak mind az állóképesség, a kitartás és az íjászat iránti töretlen elköteleződésük terén is. Kiemelkedő eredmények is születtek a táborban, ifj. Lovas Ferenc Magyar Hagyományos Íjásztábla versenyen pályacsúcsot lőtt, megdöntve ezzel a korosztálya eddig lőtt legtöbb pontját a tábor 10 éves történelmében. Dinnyés Gyula első helyezést ért el a Koreai típusú versenyben, mely távoli akár 90 méteres távokból épül fel, az MHIT versenyben pedig holtversenyben nyerte meg a küzdelmet.
Kiegészítő programként Szeibert Imre és Dinnyés Gyula összeállítású Koppány csapat tollaslabdajátékban harmadik lett.

2017. augusztus 11-13. között rendezte meg a Magyar Turán Alapítvány Bugacon a IV. Ősök Napját. Ezen a rendezvények a Koppányok 2 jurtával képviselték Kiskunfélegyháza városát. A nagyszabású rendezvény seregszemléjét a Koppányok is gazdagították gyönyörű korhű páncélos viseleteikkel.

A 2017. augusztus 13-án Turulmezőn megrendezett íjászversenyen is jelen voltak Koppányok Félegyházáról, volt aki az ősök napjáról indult versenyezni. Öten képviselték az egyesületet, közülük Csankovszki Anna 1., ifj Lovas Ferenc 1. helyezést és idegenlégiósként Baka Félix pedig 3. helyezést ért el.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.