Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Július 02. 05:38, szombat | Helyi
Forrás: HVG

Itt a bicajosok hétvégéje

Itt a bicajosok hétvégéje

Hétvégén több helyen is bizonyíthatnak maguknak a kerékpárosok.

Biciklis kihívás a Balaton körül

Ha csak egy kis motiváció hiányzik ahhoz, hogy a Balaton körül biciklizzünk, a minden év júliusának első szombatján megrendezett, 24 órás Balaton körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra jó alkalom, hogy belevágjunk.

A túra útvonalán a résztvevőket számos helyen várja a polgármesteri hivatalok és helyi egyesületek által működtetett pecsételőállomás, ahol megszerezhetjük a túra során érintett Balaton-parti települések pecsétjeit. A hivatalos rajt Balatonmáriafürdőn van, de bárhol be lehet csatlakozni, akár egy-egy szakaszra, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, és annyit bicajozzon, amennyi jólesik.

Bővebben itt:

http://funiq.hu/940-spirit-of-balaton-kerekpartura

Vadregényes Csepel-szigeti kerékpártúra a belvárosból

A vadregényességről senkinek nem a Belváros jut az eszébe. Ez így is van rendjén, de nem is gondolnánk, hogy a Petőfi hídtól indulva milyen csodás útvonalon bringázgatunk kerékpárúton, teljes biztonságban.

Nem csak észak felé, a Római partra vagy Szentendrére lehet Budapestről kitekerni, hanem a kevésbé ismert, de legalább olyan szép és vadregényes Csepel-szigetre is. Ezt a tételt bizonyítjuk ez a könnyen teljesíthető, 25 km-es túra.

Gyere ki a Tour-ra!

Vasárnapig a helyszíneken követhetjük élőben az ország legnagyobb kerékpáros versenyét. Karcagon és a Kékestetőn külön programmal készültek az amatőr bringásoknak és a gyerekeknek, vasárnap pedig Budapesten, a Várkert Bazárnál lesz műsor és bringabemutató, majd végignézhetjük az ötnapos verseny látványos befutóját.

Részletes ismertető az útvonalakról és programokról:http://funiq.hu/1135-tour-de-hongrie

Címkék: bringa, kerékpározás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok