Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Január 14. 20:02, szerda | Helyi
Forrás: BKMRF

"Játék” a követeléssel

A Bács-Kiskun megyei nyomozók vesztegetés és hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe három férfit.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya vesztegetés és hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Sz. Gyula 48 éves nyíregyházi, G. Imre 58 éves orgoványi, valamint K. Szilárd 47 éves nyíregyházi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy K. Szilárd érdekeltségébe tartozó cég 2010 decemberében fél milliárd forint hitelt vett fel egy takarékszövetkezettől. A kölcsönt – amit egyébként nem törlesztettek – a felhalmozott kamatokkal együtt 2012 júliusában engedményezték egy másik hitelintézet részére. A K. Szilárd 2013 nyarán felkérte ismerősét, Sz. Gyulát, hogy segítsen neki a cégét terhelő követelés áron aluli megszerzésében, megvételében. A felkérés alapján a 48 éves gyanúsított tárgyalásokat folytatott az érintett takarékszövetkezet önálló intézkedésre jogosult tagjával, G. Imrével, melynek eredményeképpen egy Sz. Gyula érdekeltségébe tartozó kft. a valós érték negyedéért vásárolta meg a követelést. Sz. Gyula a gyanú szerint közreműködésért cserébe anyagi előnyt ígért G. Imrének, melyet az 58 éves férfi elfogadott. A nyomozás adatai szerint a tartozás megvásárlásához szükséges, valamint a G. Imre részére felajánlott összeget is K. Szilárd biztosította.

A nyomozók 2015. január 12-én - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a három férfit. A Kecskeméti Járásbíróság 2015. január 14-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: