Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. December 12. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Javítóintézeti fiúkat zaklatott egy nevelő Nagykanizsán

Javítóintézeti fiúkat zaklatott egy nevelő Nagykanizsán

Kiskorú veszélyeztetésével vádolnak egy férfit, aki homoszexuális kapcsolatra próbált rávenni 15-17 éves fiúkat a nagykanizsai javítóintézetben - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A férfi év elején alig két hónapig dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) debreceni javítóintézetének nagykanizsai telephelyén nevelőként. Márciusban munkaidejének lejárta után megkereste az egyik 17 éves fiút, megjegyezte, hogy jó teste van, szeretne vele megismerkedni, és intim kérdéseket tett fel neki.

Miután a fiú jelezte a történteket a nevelőjének, az intézet vezetője vizsgálatot indított. Kiderült, hogy a férfi több fiúnak is tett homoszexuális célzásokat, rendszeresen bejárt például a zuhanyozójukba, amikor fürödtek, és más módon is zaklatta őket.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi súlyosan megsértette a foglalkozási szabályokat, az Emmi rendelkezéseit, valamint a munkaköri leírásában foglaltakat, és veszélyeztette a fiatalkorú fiúk erkölcsi, érzelmi fejlődését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.