Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Július 29. 15:13, szerda | Bulvár
Forrás: proaktivdirekt.com

Jeges kávé még jegesebben...

Jeges kávé még jegesebben...

A meleg kávét, cappuccinót illetve tejes kávét 30 fokban a szervezetem egyszerűen nem kívánja. A jeges kávé isteni finom, de ez a kávéjégkrém még jobb! Ismerd meg ezt az egyszerű receptet!

Mielőtt neki vágsz, szerezz be szilikonos jégkrémformát és jégkrémes pálcikákat, vagy fagyaszd le a jégkockatartóban mini jégkrémnek, hurkapálcával.

Keverj össze másfél csésze kávét háromnegyed csésze édesített sűrített tejjel és 3 evőkanál keserű kakaóporral. Adj hozzá egy csipet sót, és keverd az egészet teljesen simára, majd töltsd bele a szilikonos jégkrém formákba. Helyezz el bennük egy-egy pálcikát és dugd a fagyasztóba kb. 6 órára, majd fogyasszátok el az ebéd után. Isteni jeges finomság!

Ha mégis a jegeskávé mellett döntenél, ahhoz is van egy-két ötletünk.

Főzd le a kávét a szokásos módon, ízesítsd cukorral, tejjel, és hűtsd le. Egy hosszú pohárba dobd bele a vaníliafagyit, önts rá a kávét, és ha még kell, tejet. A tejszínt verd kemény habbá, majd mehet a kávéd tetejére. Erre egy pici kakaó (esetleg fahéj) és jöhet a lazulás!

Ha szeretnéd…
… hogy picit „szédítőbb” legyen a jegeskávéd

Ne légy rest, bolondítsd meg egy kis alkohollal. Persze, ne a legutóbbi baráti, családi "összeröffenésre" beszerzett házi pálinkával próbálkozz! Maradjunk ugyan a töménynél, de válasszunk valami inkább idevágót. Mondjuk a finom krémlikőrök nem annyira erősek, de képesek feldobni a kávénkat és a hangulatunkat is. Hogy mandula-, whiskey-, vagy kávélikőr, vagy egy finom alkoholos narancs- vagy meggy ital, netán konyak, vagy egy kis rum kerül a hideg italodba, az már a Te döntésed.

… hogy gyümölcsösebb élményben legyen részed

Habár az eperszezonnak már vége, ám ha mégis akadnak rejtett tartalékaid, ezt feltétlenül próbáld ki: fejenként néhány szem epret vágj fel kis darabokra, ízlés szerint meg is cukrozhatod és dobd a vaníliafagyihoz. A folyamat többi része már ugyanaz, mint a hagyományos receptnél. De ha kicsit egzotikusabbra vágysz, ugyanezt eljátszhatod ananásszal is: a hideg kávét keverd össze fél pohárka ananászlével és öntsd rá a fagyira. Ha halmoznád az élvezetet, tegyél a „mixbe” ananászkockákat.

… tovább fokozni az élményt

Akkor mondjuk próbálj ki a vanília helyett más ízeket is! Egy kis csoki-, mandula-, esetleg eperfagyi a kávédba? Jöhet? Naná!

… hogy valami igazán különlegeset hörpölhess jegeskávé gyanánt

Hogy még mivel bolondítod meg a kávédat, annak szinte csak a fantáziád szab határt. Őrölt mandula? A kedvenc színes cukorkád? Egy kis karamell? Reszelt csoki? Jöhet minden, amit csak szeretsz! Sőt, nyugodtan játssz a fűszerekkel is! Kakaó helyett, vagy mellé jöhet a fahéj, de a bevállalósok kipróbálhatják a chilit is!

Kávés jég

A következő praktika is jól jöhet a meleg napokra: fagyaszd le a kávét a jégkockatartóban, majd dobd a tejbe és kész is van a laza tejes kávé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.