Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Február 02. 16:39, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI / magyarepitok.hu

Jelentős infrastruktúrafejlesztéssel lép előre egy dél-alföldi térség

Jelentős infrastruktúrafejlesztéssel lép előre egy dél-alföldi térség

Egészségesebb környezetet teremtenek egy Bács-Kiskun vármegye délkeleti részében található város és környezete lakóinak, a projektben az Euroaszfalt és a Betonútépítő is dolgozik.

Közel másfél milliárd forint európai és kormányzati támogatással fejlesztik a szennyvízelvezetési és -tisztítási rendszert Jászszentlászlón, amely Szank szennyvízkezelését is ellátja. Nagy András szentlászlói polgármester tájékoztatása szerint a fejlesztésben megvalósul a szanki átemelők teljes felújítása, illetve a szanki szennyvizet közvetlenül a tisztítóműre juttató csatornaszakasz és egy korszerű, naponta 512 köbméter kapacitású szennyvíztisztító telep megépítése. A munka várhatóan decemberben fejeződik be.

Modern technológiával épül meg az új telep

A beruházást a Nemzeti Fejlesztési Programiroda írta ki, mely azóta megszűnt és feladatait a Építési és Közlekedési Minisztérium vette át, így a minisztérium tölti be a beruházó szerepkörét. Mint a közbeszerzési adatokból kiderül, Jászszentlászló 4865 lakosegyenértékű kapacitású szennyvíztisztító telepének munkálatait az Euroaszfalt Kft. és a Betonútépítő Zrt. végzi el.

Nagy András nyilatkozatában hangsúlyozta: "az új telepen a mai kornak megfelelő szennyvíztisztítási technológát alkalmaznak majd, amely egy komposztálóval is kiegészül. A mintegy 150 ezer köbméter szennyvíz megtisztítása után keletkező több száz tonnányi szennyvíziszapot korszerűen kezelik, a keletkezett komposztot pedig a mezőgazdaságban hasznosítják."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.