Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2020. Március 30. 07:23, hétfő | Helyi
Forrás: eduline.hu

Jó hír az egyetemistáknak: halasztanak a szakdolgozatok leadási határidején is

Jó hír az egyetemistáknak: halasztanak a szakdolgozatok leadási határidején is

Milyen kérdések merülhetnek fel az egyetemeken, főiskolákon az új távoktatási rendszerben? Mire számíthatnak a végzős hallgatók?

Az eduline.hu megnézte, néhány magyarországi egyetem hogyan döntött a kérdésben.

Második hete már, hogy a felsőoktatás is átállt a távoktatásra, ezzel együtt azonban felmerül a kérdés: hogyan oldják majd meg a diplomázó hallgatók szakdolgozat leadását vagy éppen a záróvizsgával kapcsolatban mire számíthatnak? Az általunk megnézett egyetemek többségénél kitolták a leadási időpontot, és a leadást is csak elektronikusan lehet megvalósítani.

A Szegedi Tudományegyetemen a felsőoktatási szakképzések kivételével minden képzéstípuson változtattak a szakdolgozat leadási határidején. Alapképzésen, mesterképzésen és szakirányú továbbképzésen, valamint osztatlan tanárképzésen és tanári mesterképzésen is 2020. május 4-éig kell leadni a diplomamunkát.

Az idei félévben kizárólag elektronikus formában (MODULO-ba feltöltve) lehetséges a beadás, bekötött példány tanszéken történő leadása nem kérhető - fogalmaz az egyetem tájékoztatójában. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói is csak elektronikus úton adhatják le a szakdolgozatukat, a dátumról azonban még nem született döntés. A rendes határidő előtti 14. napig kell, hogy értesítsék a diákokat, ez a Bölcsészettudományi Kar esetén például - ahol eredetileg április 15-e lenne a határidő - április 1-jén legkésőbb kiderül a dátum.

A Budapesti Corvinus Egyetem két héttel tolta el a leadási határidőt, mint fogalmaznak, tekintettel a helyzet teremtette nehézségekre, május 18-ig kell beadni a digitális diplomamunkákat. A Pécsi Tudományegyetem is több időt ad a hallgatóknak az elektronikus leadásra, például a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar az eredeti április 10-ei leadási határidőt április 28-ra módosította.

A szakzáráson kívül persze más változások is várhatók az egyetemeken, főiskolákon - ezekről ebben a cikkében írt az eduline.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 15:40, péntek | Helyi

Kigyulladt egy sorház Kiskunfélegyházán

Az egységek fél órán belül eloltották a lángokat. A lakókat a mentők vizsgálták.

2020. Május 29. 12:07, péntek | Helyi

Színes dekoráció hirdeti a Gyermeknapot a Platán Iskolában

A Platán utcai Általános Iskola tanítói, tanárai és az intézmény valamennyi dolgozója azon szorgoskodott, hogy méltóképpen „felöltöztessék” Gyermeknap alkalmából az iskolát.

2020. Május 29. 11:46, péntek | Helyi

Félegyháza Trianonra emlékezik

Kiskunfélegyháza városa is szeretne csatlakozni a megemlékezésekhez június 4-én (csütörtökön)

2020. Május 29. 10:17, péntek | Helyi

Pünkösd vasárnap is nyitva lesz a piac

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2020. május 31-én, vasárnap (Pünkösd vasárnap) a kiskunfélegyházi piac NYITVA tart.