Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Július 13. 14:31, szombat | Helyi
Forrás: KEOL

Július 15-től kezdődik az ítélkezési szünet a Bács-Kiskun megyei bíróságokon

Július 15-től kezdődik az ítélkezési szünet a Bács-Kiskun megyei bíróságokon

2019. július 15-én, a Bíróságok Napjával kezdődik a bíróságokon a törvénykezési szünet, amely 2019. augusztus 20-ig tart majd.

A törvénykezési szünet tartama alatt a bíróságok - fő szabály szerint - nem tartanak tárgyalásokat - hívja fel a figyelmet az Országos Bírósági Hivatal (OBH).

A polgári eljárásokban - bizonyos kivételektől eltekintve - nem számít bele a határidőkbe a törvénykezési szünet időszaka. A határidők számításának általános szabályai irányadók azonban az ítélkezési szünet alatt is a soron kívüli eljárás, előzetes bizonyítás esetén, egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban.

Büntető ügyekben a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. A büntető bírák ez idő alatt is eljárnak az előállításos ügyekben és döntenek a kényszerintézkedések tárgyában.

Az egyes bíróságokon a kezelőirodák nyitva tartanak, az ügyfelek benyújthatják a beadványaikat és betekinthetnek az iratokba. (OBH)

Hétfőn, azaz 2019. július 15-én a Bíróságok Napja alkalmából munkaszüneti nap lesz a bíróságokon.

Ezen a napon a Kecskeméti Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon, valamint a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon a személyes és telefonos ügyfélfogadás szünetel. Beadványaikat a gyűjtőládákban tudják elhelyezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.