Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. December 07. 08:00, vasárnap | Sport
Forrás: - szerk. -

Kerékpározzunk víz alatt

Kerékpározzunk víz alatt

Biciklizzünk nyakig elmerülve a medence vizében és élvezzük a tekerés jótékony hatását izzadás nélkül!

Tekerjünk és tornázzunk!
Egy könnyed szárazföldi bemelegítés után már indulhatunk is a medencébe, hogy elkezdhessük a vízben való biciklis edzésünket. A különleges mozgásformát még érdekesebbé és izgalmasabbá teszi, hogy közben vidám zenékre tornázunk is. Nem csupán a felsőtestünket, karunkat mozgatjuk meg, de felállhatunk a nyeregben, tekerés közben guggolásokat végezhetünk, amire a szárazföldön nem biztos, hogy képesek lennénk. Míg a szobabiciklin csak a lábunkat erősítjük, addig a vízben tekerés közben szinte minden izmukat, porcikánkat megmozgatjuk.

Könnyed fogyás
A vízben könnyedén, mégis hatékonyan mozoghatunk, kétszer annyi zsírt égethetünk el ugyanannyi idő alatt, mint szárazföldön ugyanezzel a mozgással. A medencében történő kerékpározás akkor is megfelelő mozgásforma, ha például túlsúlyunk van, vagy régóta nem sportoltunk, és nehezen vesszük rá magunkat az újrakezdésre. Ráadásul nem eshet meg velünk, hogy az első óra után annyira kifulladunk, hogy elmegy a kedvünk az egésztől, bónuszként pedig az izomláztól sem kell félnünk, az ugyanis nem lesz.

Észrevétlen alakformálás
Ha különösebb megerőltetés nélkül szeretnénk néhány centit lefaragni a popsinkból, csípőnkből, combunkból, vagy keskenyebb derékra vágyunk, esetleg formásabb vádlira, akkor heti 2-3 medencében való tekeréssel biztosan elérhetjük a kitűzött célt.

Idősebbek is elkezdhetik
Ez a mozgásfajta annyira könnyed, hogy akár idősebb korunkban is egész nyugodtan nyeregbe pattanhatunk. Ha kényelmes tempóban tekerünk, akkor is javul az állóképességünk, erősödik a szívünk állapota. Nagy előnye, hogy nem terheljük vele az ízületeinket, a gerincünket, fokozza a vérkeringésünket, így erősíti a meggyengült érfalakat, megelőzve a visszerek kialakulását. Ez utóbbi miatt az ülőmunkát végzőknek is igen hasznos lehet.

Ha fájdalmas minden mozzanat
Az aquacyclinget akkor is kipróbálhatjuk, ha egy sérülés miatt sokáig nem mozoghattunk, az izmaink legyengültek és esetleg bizonyos mozdulatok még mindig fájdalmat okoznak. Ha erről van szó, akkor mindenképpen beszéljünk az edzővel, aki az amúgy is kíméletes mozgást még fokozatosabbá teszi számunkra, különösen ügyelve arra, hogy az érintett testrészt is kellőképpen vissza tudjuk erősíteni.

Tudta?
A testsúlyunk többségét a víz felhajtóereje miatt nem érezzük, így a vízben egy 10 perces edzés éppoly eredményes, mint a szárazföldön 50 percnyi intenzív testmozgás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.