Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2017. Szeptember 29. 09:24, péntek | Helyi sport
Forrás: Vas Tibor

KÉT OB ÉS EGY VÁRVERSENY

KÉT OB ÉS EGY VÁRVERSENY

Szeptemberben két országos bajnokságon és egy várversenyen vettek részt a KHTK –Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai.

Szeptember első hétvégéjén Tápiószentmártonban Dürgőné Kovács Piroska, Vasné Köteles Anita, Mozsár Máté és Vas Tibor képviselte a Fénypárducokat a Pályaíjász Országos Bajnokságon. A versenyen 6x6 lövést kellett leadni egy 30 méterre elhelyezett 80 cm átmérőjű FITA táblára két körben. Ezután a legjobbak, az elődöntőkben, majd a döntőkben mérhették össze tudásukat, így alakult ki a végleges sorrend.

Eredmények:
Dürgőné Kovács Piroska
– felnőtt nő vadászreflex – 3. hely
Mozsár Máté – kadett fiú vadászreflex - 3. hely
Vasné Köteles Anita –felnőtt nő longbow – 2. hely
Vas Tibor – felnőtt férfi longbow - 1. hely

Szeptember 16.-án a Szigligeti vár adott otthont egy kétnapos íjászversenynek, ahol Papp Zoltán képviselte a szakosztályt. A várban és a vár körül elhelyezett célokat kellett meglőni az íjászoknak. A pálya nehézségét a változatos szintkülönbségek adták. Zoltán 60%-os teljesítményével a 7. helyen végzett.

Szeptember 23.-án kétszázhetven fő részvételével Budapesten a Citadellánál rendezték meg a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságot. A versenyre Erdélyből, a Vajdaságból és a Felvidékről is érkeztek íjászok. A szeles időjárás nagyon megnehezítette, a 21 cél leküzdését. De így is jutott dobogós hely a Fénypárducok 6 fős csapatának. Dürgőné Kovács Piroska a felnőtt nő vadászreflex kategóriában ezüstérmes lett és I. osztályú minősítést lőtt. A csapat második legjobb eredményét Horváth Klára Csenge hozta, aki néhány ponttal maradt csak dobogóról és negyedik lett és III. osztályú minősítést szerzett.
Az Országos Bajnokságon Horváth Anna a 9., Kovács Máté a 19., Vas Tibor a 11. helyen, Vasné Köteles Anita a Nemzeti Bajnokságon a 7. helyen végzett.
A Fénypárducok támogató:
• Integrál ZRT.
• Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 15. 13:42, szerda | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Egy új évet mindig évzárás előz meg. December 21-én Kerecsen évzáró összejövetelt tartottak a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai.

2020. Január 14. 15:23, kedd | Helyi sport

Trungel-Nagy Zalán az év sportolója

Rendkívül sikeres évet zártak a DMTK Kiskunfélegyházi Vízisport Egyesület triatlonistái.

2020. Január 13. 14:11, hétfő | Helyi sport

Móra kupa sakkverseny

Kilencvenhárom játékossal, rekord létszámmal indult Kiskunfélegyházán a Móra Gimnáziumban az idei sakkverseny 2020. január 11-én, szombaton, amelyen a város-, a megye-, sőt az országhatáron túlról is érkeztek vendégek.

2020. Január 13. 08:25, hétfő | Helyi sport

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE ismét rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött

Az egyesületben utánpótlásképzés folyik, a sportolók életkora 5 és 16 év közötti.