Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2017. Szeptember 29. 09:24, péntek | Helyi sport
Forrás: Vas Tibor

KÉT OB ÉS EGY VÁRVERSENY

KÉT OB ÉS EGY VÁRVERSENY

Szeptemberben két országos bajnokságon és egy várversenyen vettek részt a KHTK –Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai.

Szeptember első hétvégéjén Tápiószentmártonban Dürgőné Kovács Piroska, Vasné Köteles Anita, Mozsár Máté és Vas Tibor képviselte a Fénypárducokat a Pályaíjász Országos Bajnokságon. A versenyen 6x6 lövést kellett leadni egy 30 méterre elhelyezett 80 cm átmérőjű FITA táblára két körben. Ezután a legjobbak, az elődöntőkben, majd a döntőkben mérhették össze tudásukat, így alakult ki a végleges sorrend.

Eredmények:
Dürgőné Kovács Piroska
– felnőtt nő vadászreflex – 3. hely
Mozsár Máté – kadett fiú vadászreflex - 3. hely
Vasné Köteles Anita –felnőtt nő longbow – 2. hely
Vas Tibor – felnőtt férfi longbow - 1. hely

Szeptember 16.-án a Szigligeti vár adott otthont egy kétnapos íjászversenynek, ahol Papp Zoltán képviselte a szakosztályt. A várban és a vár körül elhelyezett célokat kellett meglőni az íjászoknak. A pálya nehézségét a változatos szintkülönbségek adták. Zoltán 60%-os teljesítményével a 7. helyen végzett.

Szeptember 23.-án kétszázhetven fő részvételével Budapesten a Citadellánál rendezték meg a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságot. A versenyre Erdélyből, a Vajdaságból és a Felvidékről is érkeztek íjászok. A szeles időjárás nagyon megnehezítette, a 21 cél leküzdését. De így is jutott dobogós hely a Fénypárducok 6 fős csapatának. Dürgőné Kovács Piroska a felnőtt nő vadászreflex kategóriában ezüstérmes lett és I. osztályú minősítést lőtt. A csapat második legjobb eredményét Horváth Klára Csenge hozta, aki néhány ponttal maradt csak dobogóról és negyedik lett és III. osztályú minősítést szerzett.
Az Országos Bajnokságon Horváth Anna a 9., Kovács Máté a 19., Vas Tibor a 11. helyen, Vasné Köteles Anita a Nemzeti Bajnokságon a 7. helyen végzett.
A Fénypárducok támogató:
• Integrál ZRT.
• Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 02. 16:53, kedd | Helyi sport

Kiskunfélegyházi triatlonosok elismerése

A Magyar Triatlon Szövetség Szakmai bizottsága 2021-es Héraklész válogatottba meghívta Papp Laurát, Csontos Dórát és Trungel-Nagy Zalánt.

2021. Január 15. 09:23, péntek | Helyi sport

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást

A Magyar Birkózó Szövetség tavaly létrehozta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA).

2020. December 22. 12:42, kedd | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Ebben az évben is értékelte munkásságát a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület. Rendhagyó évet, rendhagyó versenyszezont zártak a Koppányok, és bizakodva néznek a 2021-es év felé.

2021. Február 27. 15:14, szombat | Külföld

A fertőzések több mint felét már a vírusmutációk teszik ki Ausztriában

Ausztria-szerte a fertőzések 57 százalékát már a SARS-CoV-2 mutációi teszik ki - áll az egészségügyi minisztérium felügyelete alatt működő úgynevezett koronabizottság heti jelentésében.