Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2019. Szeptember 24. 10:44, kedd | Helyi sport
Forrás: Vasné Köteles Anita

Két Országos Bajnokság, egy régiós verseny és egy mesteríjász

Két Országos Bajnokság, egy régiós verseny és egy mesteríjász

A szeptember hónapban hétvégenként Történelmi és Távlövő Országos Bajnokságokon, Dél-Alföldi régiós versenyen és örömíjász versenyeken hat alkalommal ragadtak íjat a KHTK - Fénypárducok Íjász Szakosztály.

A szeptemberi versenyek sorozata Dabason kezdődött számunkra szeptember 1-én. Az II. Ország Közepe Vitézei Hagyományőrző Íjász Sportegyesület Örömíjász versenyén Dürgőné Kovács Piroska és Dürgő Csaba képviselt bennünket. Kitűnő teljesítménnyel mindketten kategóriájukban az első helyet érdemelték ki maguknak.

Szeptember második hétvégéjén (7-8-án) került megrendezésre a Történelmi Íjász Országos és Nemzeti Bajnokság, melynek idén a Kaposmérőn a Kassai völgy adott otthont. A Fénypárducokat csak két fő „cibaki légiós” Dürgőné Kovács Piroska és Dürgő Csaba képviselte, mivel a félegyházi tagok a szülővárosukban a XXI. Libafesztivál keretei között lövették a kiskunfélegyházi, valamint a környékről a fesztiválra látogató íjászat iránt érdeklődőket.

Az Országos Bajnokságon a zord időjárási viszonyok ellenére gyönyörű eredmények születtek: Dürgőné Kovács Piroska vadászíj felnőtt nő kategóriában, Dürgő Csaba vadászíj felnőtt férfi kategóriában az előkelő 3. helyezést szerezték meg, emellett Piroska arany-, Csaba pedig ezüst minősítést szerzett.
Szeptember 15-én Taksonyban jártak íjászaink – a Horváth család - a Mesék, hősök, legendák elnevezésű örömíjász versenyen, amely változatos célokban és lő távokban bővelkedett.

• Horváth Anna pusztai ifi lány kategória 2. helyezés,
• Horváth Csenge vadászreflex ifi lány kategória 2. helyezés,
• Horváth József vadászreflex felnőtt férfi kategória 3. helyezés,
• Horváth Józsefné pusztai felnőtt nő kategória 6. helyezés.

Másnap került megrendezésre a VI. Körösmenti Távolba Célzó Viadal ahol cibakházi tagjaink vettek részt. A viadalon részt vevők 50-120 méter távolságba kihelyezett célokra kellett lőniük. Itt a Dürgőné Kovács Piroska vadászreflex íj felnőtt nő kategóriában 1. helyezést, Dürgő Csaba vadászreflex íj felnőtt férfi kategóriában 2. helyezést ért el.

Szeptember 21-én került megrendezésre a Történelmi Íjász Távcéllövő Országos Bajnokság szintén kiemelkedő eredményt értek el íjászaink. Dürgő Csaba Magyar Bajnoki címet szerzett másodosztályú minősítéssel, Dürgőné Kovács Piroska második helyezést ért el első osztályú minősítéssel. Piroska ezzel a megszerezte a harmadik „összetevőt” (az előző kettő: Terem OB 1. osztály, Történelmi OB 1. osztály) a Magyar Íjász Szövetség Mesteríjász címéhez.

Szeptember 22-én Ormos Gábor emlékversenyen 10 fővel vettünk részt. Ez a verseny egyben a DAR. 3D-és versenysorozatának 5. fordulója is volt, mely Hódmezővásárhelyen a Tisza ártérben került megrendezésre. A helyszín adottságait a szervezők ragyogóan kihasználva, igazán nehéz „vadászpályát” állítottak a versenyzőknek, de ez kedvüket nem szegte, vidáman íjászkodtak ezen a gyönyörű őszi napon. Nem csak vidám volt nap, hanem eredményes is hiszen nyolcan térhettünk éremmel haza.

• Ifj. Bencze László vadászreflex íj gyerek kategóriában 1.
• Horváth Anna pusztai íj gyereklány kategóriában 1.
• Bencze László longbow íj senior férfi kategóriában 1.
• Vas Tibor longbow íj felnőtt férfi kategóriában 1.
• Vasné Köteles Anita longbow íj felnőtt nő kategóriában 1.
• Horváth Józsefné pusztai íj felnőtt nő kategóriában 2.
• Kis János longbow íj felnőtt férfi kategóriában 2.
• Törteli Anikó longbow íj felnőtt nő kategóriában 2.
helyezést értek el.

A következő hónapok is aktívan telnek íjászaink számára, hiszen 2019. október 6-án Hetvenhét névre keresztelt középtávlövő versenyt szervezünk a kiskunfélegyházi Repülőtéren, majd november 9-én a Huszka József emlékére hirdetett teremversenyben veszünk részt társszervezőként a KÉSZ Arénában. Mindkét eseményre szeretettel várjuk az érdeklődőket!

A Fénypárducok támogatói:
• Integrál ZRT.
• Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium
• Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata

További információk:
A Facebookon: https://www.facebook.com/fenyparducok/

Weboldalunkon: http://fenyparducok.hu/index.php

Vasné Köteles Anita
Fénypárducok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 20:56, hétfő | Helyi sport

Íjászverseny Pálmonostorán

A Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület 2021. április 10-én tartotta a Sólyompróba fantázia nevű íjász versenysorozat első megmérettetését Pálmonostorán, a Kiss tanyán.

2021. Március 08. 16:17, hétfő | Helyi sport

Bronzérmes U17-es lány futsal csapat

Az elmúlt hétvégével lezárultak az U17-es futsal bajnokság küzdelmei.

2021. Február 02. 16:53, kedd | Helyi sport

Kiskunfélegyházi triatlonosok elismerése

A Magyar Triatlon Szövetség Szakmai bizottsága 2021-es Héraklész válogatottba meghívta Papp Laurát, Csontos Dórát és Trungel-Nagy Zalánt.

2021. Január 15. 09:23, péntek | Helyi sport

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást

A Magyar Birkózó Szövetség tavaly létrehozta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA).