Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2021. Június 10. 09:23, csütörtök | Helyi
Forrás: dr. Bánki Horváth Mihály

Kétéves turisztikai technikus képzés esti tagozaton a Közgében

Kétéves turisztikai technikus képzés esti tagozaton a Közgében

Medárd napja nem hozott esőt, de legalább végre itt a jó idő. Lekerül lassan a maszk is, városunk gyönyörű terei megtelnek élettel, mosolygósabbak, bizakodóbbak vagyunk.

Tervezgetjük a jövőt – óvatosan, de már a nyaraláson gondolkodunk.

Mi a Közgében ezt is kicsit más szemszögből nézzük. Mire van szüksége Kiskunfélegyházának és a térségünknek? Fejlett ipara és szolgáltatásai mellett a turisztikai vonzereje visszanyerésére.

Arra, hogy megmutathassuk, micsoda értékek rejlenek a Kiskunságban és a Tisza-vidéken, megismertethessük hungarikumainkat, városainknak és tájainknak, az itt élő emberek tárgyi és szellemi kultúrájának varázslatos szépségét. Újraéled a bugaci turizmus, gyönyörű turisztikai központtá fejlődött Lakitelek és Tiszakécske; Félegyháza, Kecskemét és Csongrád pezsgő utcái, izgalmas látnivalói is turistacsalogatók.

Szokásos kérdésünk: mit tehet ezért a Közgé? Kiváló fiatal turisztikai szakembereket képez. A turisztikai technikusok egyaránt alkalmasak az idegenvezetői, az utazási irodai, a programszervezői vagy a szállodaüzemeltetési feladatok szakszerű ellátására. Gyakorlatukat duális képzés keretében a környék kiváló szállodáiban szerezhetik meg.

Korszerű élő idegen nyelv, idegenforgalmi és szállodaipari gazdasági ismereteik birtokában képesek egy-egy közepes méretű létesítmény vezetői pozícióinak betöltésére is. Várunk a képzésre minden frissen érettségizett és frissdiplomás, legalább középfokú nyelvvizsgával rendelkező fiatalt, aki kedvet érez magában ennek a gyorsan fejlődő szakterületnek az elsajátítására. A képzést esti munkarendben indítjuk, így lehetőség van az egyetemi tanulmányok vagy a munka melletti tanulásra is.

Reméljük egy-két évtized múltán közülük kerülnek ki hazánk és a környék számos gyógyfürdőjének, wellness központjának, szállodájának vezetői, akikre büszkék lehetünk!Kedves érdeklődők, kalandra fel! Mindenkit szívesen látunk a beiratkozáson, június 22-én a Közgében! Új szakképesítésünk mellett szakmajegyzék szerinti képzéseinkre: pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási ügyviteli ügyintéző, logisztikai technikus osztályainkba is szeretettel várjuk az új diákokat, mind nappali, mind esti tagozaton, ahol szintén ösztöndíj, gyakorlati oktatás, innovatív gondolkodás várja a jelentkezőket.

dr. Bánki Horváth Mihály
igazgatóhelyettes

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 19. 11:23, szombat | Helyi

Szúnyoggyérítés várható Kiskunfélegyházán

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza területén szúnyoggyérítést fognak végezni.

2021. Június 18. 16:49, péntek | Helyi

Gépszörnyet tereltek az M5-ös lajosmizsei pihenőhelyére

A közúti ellenőrök az M0-s autópályán figyeltek fel a túlméretes szállítmányra, amit azonban csak az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyén tudtak megfogni.

2021. Június 18. 14:48, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Június 17. 17:21, csütörtök | Helyi

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától