Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. November 30. 15:06, kedd | PR
Forrás: (x)

Kiegészítők, amik otthonosabbá teszik a lakásodat

Kiegészítők, amik otthonosabbá teszik a lakásodat

Egy lakás nem lesz otthon attól, hogy berendezed – a részletek, a személyes tárgyak teszik azzá.

Sok embernek vannak jónak gondolt elképzelései arról, hogyan fogja berendezni álmai otthonát, aztán amikor elkészül, nincs elragadtatva az eredményt látva. Valahogy nem olyan, valami hiányzik, közel sem olyan jó, mint azok a magazinfotók, amik annyira tetszenek. De vajon miért is van ez így? Megmondjuk: mert nagyban gondolkodsz, és elsiklasz a részletek fölött!

Nem csak a funkció fontos

Különösen azokra igaz, akik kis lakásból költöznek nagyobba, hogy leragadnak a funkcionális bútoroknál. Szekrény a ruháknak, fiókos komód a fehérneműknek, szekrény a nappaliba az egyéb dolgoknak, kanapé, ágy, esetleg fotel, asztal, székek. Megveszi az ember a legszebb bútorokat, mégis inkább hat a lakás raktárnak, mint otthonnak, valahogy üres.

Az az igazság, hogy míg a kis lakások meg is telnek a feltétlenül szükséges berendezéssel (sőt, néha még attól is zsúfoltnak hatnak, ami tényleg kell), addig a nagy tereknél ezek kevésnek bizonyulnak. Kellenek olyan elemek, amik kizárólag dekorációs céllal bírnak, nem feltétlenül hasznosak, például tükrök, falipolcok, ahová dekortárgyak kerülnek.

A faliképek is segíthetnek abban, hogy megszabadulj a nagy, üres felületektől, és egy kicsit „belakottabb” érzete legyen a lakásodnak – leggyakrabban az üres falak miatt látszik egy lakás ridegnek és befejezetlennek.

Egy kis optikai tuning

A kis lakások esetében, ahogy említettük, sokszor épp az a gond, hogy esély sincs igazán figyelni az esztétikumra és dekorálni, mert a funkcionális tárgyak el is veszik a helyet, a lakás pedig zsúfoltnak hat. Nos, a szűk tereket fizikailag nem lehet tágítani, de optikailag igen. A világos színek, minél kisebb bútorok segítenek ebben, és tükröket is tehetsz 1-1 falfelületre, ettől ugyanis sokkal tágasabbnak néznek ki a helyiségek.

A neten szuper ötletek, inspirációk vannak kis lakások csodás berendezéséhez is. Nézz körül, hogy ihletet kapj a sajátodhoz!

A fotó forrása: Antoha713 / Shutterstock.com

Címkék: bútor, falikép, lakás, tükör

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.