Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2020. November 26. 15:41, csütörtök | Helyi
Forrás: mezge.hu

Kiemelkedő eredmény a Pék Hagyományőrző Országos Versenyen

Kiemelkedő eredmény a Pék Hagyományőrző Országos Versenyen

A 2020. évi Pék Hagyományőrző Országos Verseny a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon, de a folytonosság megőrzése érdekében digitális formában került megrendezésre, október 21. és november 6. között.

Kurgyis Vivien és Bandzsal Donát a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 11. évfolyamos pék-cukrász osztály diákjai, akik az 1. helyezést érték el, tepertős- szilvalekváros papucsukkal.

Projekt feladat részei voltak:

  • szakmai gyűjtés a régióból,
  • termékkészítés bemutatása,
  • termékismertető.

Téma: “HÍR (Hagyományok Ízek Régiók) termék is lehet belőle” címet kapta

A versenyzők a saját gyűjtésű, a HÍR-termékek előírásainak megfelelő termék elkészítéséről videófelvételt készítettek, amiben a termék manuális elkészítésén kívül szerepelnie kellett a történetét és jellegzetességeit ismertető résznek is.

A felvételről egyértelműen ki kellett derülnie, hogy a készülő termék az Ő munkájuk, és a termék részletei is jól látszanak a zsűri számára.

A termék jellemzőinek (gyűjtés helye, termékek leírása, története, szakmai fogások) ismertetését. 10 diás PPT bemutatón is fel kell tölteni egy Google Drive felületre.

Végül a terméket hagyományőrző jellegű dekoráción (pl. terítő, tálca, stb) be kellett mutatni.

Azért választották a tepertős tésztás szilvalekváros töltelékű terméket, mert ez az Alföld egyik jellegzetes disznóvágások alkalmával is gyakran elkészített süteménye. A verseny eredményét tekintve jó választásnak bizonyult.

Felkészítőik: Nagy Melinda, Horváth Krisztián és Horváth Mária oktatók voltak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.