Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Április 08. 08:34, szerda | Kék hírek
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Kigyulladt étel okozta a tüzet Kunszálláson

Kigyulladt étel okozta a tüzet Kunszálláson

Kunszállás külterületén egy lakóépület konyhájában a tűzhelyen felejtett étel gyulladt ki kedden délelőtt. A lakók a tüzet eloltották.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Kedden kora reggel Bátmonostor határában, az 51-es főút 167-es kilométerszelvényénél egy személygépkocsi letért az úttestről és árokba borult. A nagybaracskai és a bajai hivatásos tűzoltók egy sérültet kézi erővel szabadítottak ki a járműből, akit átadtak a mentőknek, és az autót áramtalanították.

Kunszállás külterületén egy lakóépület konyhájában a tűzhelyen felejtett étel gyulladt ki kedden délelőtt. A lakók a tüzet eloltották. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a helyszínt átvizsgálták és a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Kalocsán, a Vidats utcában egy melléképület használaton kívüli kéménye veszélyesen megdőlt kedden délelőtt. A kalocsai hivatásos tűzoltók a veszélyes részeket visszabontották.

Kedden kora délután Kiskunhalason, a Kőrösi utcában egy húsz négyzetméteres könnyűszerkezetes, lakáscélra használt melléképület teljes terjedelmében égett. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A melléképületben négy ember lakott, ők rokonoknál lettek elszállásolva.

Baján, a Kisállomás utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott égéstermék beizzott kedden este. A bajai hivatásos tűzoltók az izzó részeket eltávolították.

Kedden három esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez, és egy esetben kérték a tűzoltók segítségét melléképületet veszélyeztető fa eltávolításához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.