Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2020. Június 29. 10:23, hétfő | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Kitüntetést kapott Rádi Györgyi iskolaigazgató

Kitüntetést kapott Rádi Györgyi iskolaigazgató

A díjat Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye, a Művelődési és Közoktatási Minisztérium helyettes államtitkára emlékére hívta életre 2017-ben a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány. A kezdeményezéssel olyan pedagógusokat szeretnének elismerésben részesíteni, akik a térséghez tartozó kistelepüléseken több évtizedes, magas színvonalú szakmai tevékenységet folytattak, vagy éppen szerepet vállaltak a tehetséggondozásban, a település kulturális programjainak szervezésében, a közösségi értékteremtésben.

A díj elnyerésére képviselő-testületek, szülői közösségek, civil szervezetek, egyházközösségek állíthattak jelölteket. A pályázatok elbírálását a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma által felkért védnöki testület végezte. Döntésük alapján idén Halácsi Tivadarné csólyospálosi nyugalmazott pedagógus, Rádi Györgyi Magdolna a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője és Tóthné Nagy Ilona nyárlőrinci pedagógus, tagintézmény-vezető vehette át az elismerést és a mellé járó 100 ezer forintos jutalmat.

Lezsák Sándor házigazda a díjátadó ünnepségen elmondta, egykori tanyasi iskolai tanítóként is személyes ügyének tekinti ezt a díjat. Szorosan kötődik a kisiskolákhoz, melyekért politikusi pályafutása során nagyon sok küzdelmet megvívott Dobos Krisztinával közösen. Mert mint mondta, ahol lehetséges ott meg kell tartani az iskolát. Számos sikerről, de sajnos kudarcról is beszámolt ezzel kapcsolatban a honatya. Arról is szólt, hogy a Népfőiskola mindig helyet adott a kisiskolák rendezvényeinek, ezzel segítve az ott dolgozó pedagógusok munkáját.

Gratulálunk a kitüntetéshez Rádi Györgyinek, Petőfiszállás iskolaigazgatójának!

Forrás: BAON /Vajda Piroska/

Képek: Vajda Piroska, Horváth Károly

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 11:48, péntek | Helyi

Jövő szerdán szúnyogirtás lesz a városban

2020. július 8-án, szerdán napnyugta után szúnyogirtás lesz a városban. A permetszert 2 speciális gépjárművel szórják majd minden utcában.

2020. Július 03. 10:47, péntek | Helyi

Ezúttal tárogatón csendülnek fel ismert dallamok a téren

Ma (július 3-án) este 20 órakor a Béke-téri szökőkútnál dr. Tóth Ákos tárogatón fog előadni fülbemászó dallamokat.

2020. Július 03. 10:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás az M5-ös autópályán

Szerelési munkálatok miatt szombaton sávlezárásra és sebességkorlátozásra kell számítani Kiskunfélegyháza térségében.

2020. Július 02. 16:31, csütörtök | Helyi

Újra miénk itt a tér

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tagszervezetei újra elfoglalják az ország tereit!