Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2011. Október 21. 07:53, péntek | Bulvár
Forrás: STOP

Klapka György éjjeli menedéket építene hajléktalanoknak

Klapka György éjjeli menedéket építene hajléktalanoknak

Bár információk szerint Klapka György visszavonul, az üzletember az RTL Klub Reggeli műsorában elmondta, nem tud munka nélkül élni. Választás elé került és úgy döntött: lemond a zálogházról, ám dióültetvényét megtartja.

Az aranyember a Rábaközben jelenleg negyvenegy hektáron termeszt diót és többnyire Németországba szállítja.

- Úgy gondoltam, felnövő gyermekeimnek olyan befektetéssel tudok segíteni, ami nem csak rövid távú megélhetést biztosít. Így jutottam a dióhoz, aminek szakirodalmába is komolyan belemerültem - mondta korábban a Kisalföldnek. A termesztésbe a legmodernebb technikát vonta be, és ahogy megjegyezte, mintagazdaságot épített.

Klapka György a Reggeli műsorában elmondta, hogy a rendszerváltozás körül ő volt az első, aki több ezer hajléktalan embert etetett az ingyenkonyháján másfél éven keresztül. Most szeretné egy tervét megvalósítani: több száz hajléktalannak építene éjjeli menedékhelyet. Telek már van, a média segítségét kéri, hogy ötlete megvalósításához társakat is találjon.

Cáfolja azokat a feltételezéseket, hogy ő egy kemény üzletember. Fiatalkorában művész volt és ők nagyon is érzékeny lelkületű, romantikus emberek. Ha lát egy szegény embert, azt nagyon megsajnálja, de ő egyedül kevés ahhoz, hogy minden hajléktalanon segítsen.

Klapka György büszke arra, hogy amit eddigi életében elkezdett, azt be is tudta fejezni. Bízik benne, hogy jelenlegi tervét is meg tudja valósítani és maradandót alkothat. "Azt hiszem, az utolsó percemig dolgozni fogok, e nélkül nem is tudnék élni." Hangsúlyozta, hogy számára a boldogságot a jól végzett munkában való siker jelenti.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:08, szombat | Bulvár

Tökmag sorbet lett az év fagylaltja

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.

2024. Május 24. 13:18, péntek | Bulvár

Elpusztult a világ leghíresebb mémkutyája, Kaboszu

Tizennyolc éves korában elpusztult Kaboszu, az a siba inu fajtájú kutya, aki a népszerű doge-mémet és a hasonló nevű kriptovalutát is inspirálta - jelentette a Sky News hírportál pénteken.

2024. Május 23. 15:24, csütörtök | Bulvár

A világ biztosítói 6200 milliárd eurós díjbevételt értek el tavaly

A világ biztosítói 6200 milliárd eurós díjbevételt értek el tavaly, ami az elmúlt három év alatt 21,5 százalékos növekedés - közölte az Allianz biztosító legfrissebb globális jelentése az MTI-vel csütörtökön.

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.