Hírek
2018. Március 04. 14:00, vasárnap |
Helyi
Forrás: napi.hu
Kolbászimádók figyelem! Indul a fesztiválszezon

Idén is a Kolbász- és sódarmustrával indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja Gyulán.
A rendezvényre március 16. és 18. között várják a közönséget a várkertben. A télbúcsúztató fesztivál egyben a termelők szakmai versenye és vására is. A megnyitó napján megemlékeznek az idén 150 éves gyulai húsiparról is.
A sódar német eredetű szó, jelentése: sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas. Az igazi sódar formás, vörös színű, omlós, füstölt ízű és illatú hús - írta az MTI a szervezők közleményét szemlézve.
Idén is sonkasaccolás, sonkaszobrászat, hentes- és ételbemutató, valamint látvány disznóvágás színesíti a programot.
A fesztivál belépődíjas, de vasárnap nyitástól délig ingyenesen látogatható.
(Forrás: napi.hu)
Ezek érdekelhetnek még
2025. Május 01. 19:34, csütörtök | Helyi
Elkészültek a Duna-Tisza közi térség turisztikai fejlesztésének tervei
2020 őszén Lezsák Sándor országgyűlési képviselő kezdeményezésére Bács-Kiskun vármegye 4. választókerületének településvezetői összehangolt turizmusfejlesztési terveket dolgoztak ki a Duna–Tisza köze térségére.
2025. Április 30. 14:11, szerda | Helyi
Koppányok Versenyben
Vannak íjászok, akiknek az íjászat a hagyományőrzés egyik formája. Vannak íjászok, akiket az íjászat, mint sport ragadott magával, és szeretik az íjászat adta kihívásokat.
2025. Április 30. 14:08, szerda | Helyi
Anyakönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.