Városlista
2021. január 16, szombat - Gusztáv

Hírek

2021. Január 12. 12:41, kedd | Helyi
Forrás: origo.hu

Komoly rendszámdöntés jön Magyarországon

Komoly rendszámdöntés jön Magyarországon

Elképzelhető, hogy hamarosan eldől, milyen új rendszámok váltják a jelenlegi három betűből és három számból állókat Magyarországon.

Fogytán vannak a három betűből és három számból álló rendszámok Magyarországon, de még ezeknél is hamarabb fogynak el a veterán járművek OT rendszámai, amelyek formátuma OT 12-34 – írta az Origo. A legmagasabb sorszámú rendszámok már 97-tel kezdődnek, de ez nem jelenti azt, hogy már csak néhány van raktáron.

“Az említett magas sorszám nem jelenti azt, hogy már csak háromszáznál kevesebb hatósági jelzést lehetne kiadni a muzeális járművekre” – írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

“Részben a korábban fel nem használt készletekből jelenleg még ezres nagyságrendű szett érhető el. Az adat értelmezéséhez fontos tudni, hogy tavaly összesen 623 OT rendszámot adtak ki.”

A minisztérium világossá tette, hogy az OT rendszámok jövőjét az általánosan használtakéval közösen kívánja rendezni. “Az általánosan használt rendszámtáblák karakterkészletével kapcsolatos jogalkotási munka folyamatban van, ennek részeként várható az OT rendszámtáblák kérdésének rendezése is.”

Forrás: Origo

Címkék: rendszámok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 16:00, szombat | Helyi

A macskák ezért nem érzik az édeset

Ha nem figyelünk oda, cicánk könnyen ellophatja a reggeli szendvicsre feltett felvágottat, a desszertet azonban már kevésbé kell féltenünk tőle.

2021. Január 16. 14:42, szombat | Helyi

Rengeteg szakdolgozó otthagyná a fekvőbeteg-ellátást

A fekvőbeteg-ellátásban dolgozók csaknem fele elhagyná az állami egészségügyet - derült ki egy friss felmérésből. Tízből kilenc egészségügyi szakdolgozó a fizetésével is elégedetlen.

2021. Január 15. 13:32, péntek | Helyi

Pingvinbébi született Szegeden

Pápaszemes pingvin kelt ki a Szegedi Vadasparkban, ez az első fióka, amelynek már egyik szülője is a Tisza-parti városban jött világra

2021. Január 14. 19:01, csütörtök | Helyi

Elhunyt Szecskó Péter nívódíjas félegyházi grafikusművész

70 éves korában elhunyt Szecskó Péter kiskunfélegyházi nívódíjas, Holló László-díjas, Félegyháza Művészetéért-díjas grafikusművész.