Hírek
2015. Május 02. 13:00, szombat |
Helyi
Forrás: - szerk. -
Könnyű eperkrémleves

Ahogy egyre melegebb lesz az idő, úgy vágyunk majd egyre hűsebb és könnyebb levesekre. Hamarosan jön az eperszezon, ehhez a recepthez a kevésbé szép, kicsit nyomott epreket is felhasználhatod. Finom, hűs és savanykás.
Ahogy egyre melegebb lesz az idő, úgy vágyunk majd egyre hűsebb és könnyebb levesekre. Hamarosan jön az eperszezon, ehhez a recepthez a kevésbé szép, kicsit nyomott epreket is felhasználhatod. Finom, hűs és savanykás.
Eperkrémleves recept
Hozzávalók:
50 dkg eper
7 dl víz
1/2 cs tejszín ízű pudingpor
2 dl tejszín
2 cs vaníliás cukor
cukor (v. édesítő)
1 citrom leve és reszelt héja
3-4 db szegfűszeg
őrölt fahéj
mandulaforgács
Elkészítés:
Az epret tegyük egy edénybe, majd adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a szegfűszeget, és ízlés szerint őrölt fahajat, majd főzzük 10-15 percig.
Ezután vegyük le a tűzről, szedjük ki a szegfűszeget, és botmixerrel pépesítsük, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forrásban lévő leveshez. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy a leves kellően besűrűsödjön.Végül tálalás előtt hűtsük ki teljesen.
Egy teflon serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, alacsony hőmérsékleten pirítsuk szép aranybarnára. (Vigyázzunk, mert könnyen megég.)
Tálaláskor a lehűtött krémlevest merjük poharakba, majd a tetejét ízlés szerint szórjuk meg a pörkölt mandulaforgáccsal és úgy kínáljuk.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 30. 14:11, szerda | Helyi
Koppányok Versenyben
Vannak íjászok, akiknek az íjászat a hagyományőrzés egyik formája. Vannak íjászok, akiket az íjászat, mint sport ragadott magával, és szeretik az íjászat adta kihívásokat.
2025. Április 30. 14:08, szerda | Helyi
Anyakönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.