Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2021. Április 06. 12:44, kedd | Helyi
Forrás: Szerk.

Közlemény bölcsődei beiratkozásról a 2021/2022-es gondozási-nevelési évre

Közlemény bölcsődei beiratkozásról a 2021/2022-es gondozási-nevelési évre

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti az érdekelt szülőket, hogy a fenntartásában működő bölcsődékbe a 2021/2022-es nevelési évre 2021. május 3-án és 4-én lehet beiratni a gyermekeket.

A veszélyhelyzet miatti rendkívüli járványügyi helyzetben a bölcsődei beiratás a 2021/2022-es nevelési évre a következő formában valósítható meg:

a Polgármesteri Hivatal portáján elkérhető, illetve a kiskunfelegyhaza.hu/szocialis-ellatas Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Bölcsőde I. és Bölcsőde II. helyen letölthető egyszerűsített „Felvételi adatlap bölcsődei beiratkozáshoz” kitöltésével és eljuttatásával/leadásával az alábbi módok közül választva:

  • e-mailben a danko6100@gmail.com VAGY a darvas6100@gmail.com címre küldve legkésőbb 2021. május 4. éjfélig, vagy
  • személyesen, a kiválasztott bölcsődei intézmény – Dankó P. u. 4-6., vagy Darvas tér 12. szám alatti telephely – postaládájába 2021. május 03-án és 4-én 8:00 és 17:30 óra között bedobott levél útján.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy válasszanak a két telephely közül és ne adják be a jelentkezést mindkét helyre.

Bölcsődei ellátás keretében a gyermek húszhetes korától nevelhető a harmadik életévének betöltéséig.

Részletesebben:

„42/A. § (1) Bölcsődei ellátás keretében a gyermek húszhetes korától nevelhető és gondozható

a) az óvodai nevelésre nem érett gyermek esetén a (2) bekezdésben meghatározott időpontig,

b) a a sajátos nevelési igényű gyermek, valamint a korai fejlesztésre és gondozásra jogosult gyermek esetén a (3) bekezdésben meghatározott időpontig,

  1. c) az a)és b) pont alá nem tartozó gyermek esetén, ha a harmadik életévét
  2. ca) január 1-je és augusztus 31-e között tölti be, az adott év augusztus 31-éig,
  3. cb) szeptember 1-je és december 31-e között tölti be, a következő év augusztus 31-éig, ha a szülő, törvényes képviselő nyilatkozik arról, hogy a gyermek napközbeni ellátását eddig az időpontig bölcsődei ellátás keretében kívánja megoldani.

(2) Ha a gyermek harmadik életévét betöltötte, de testi vagy értelmi fejlettségi szintje alapján még nem érett az óvodai nevelésre, és óvodai jelentkezését az orvos nem javasolja, bölcsődei ellátás keretében gondozható, nevelhető a gyermek negyedik életévének betöltését követő augusztus 31-éig.

(3) A bölcsődei ellátásban a sajátos nevelési igényű gyermek annak az évnek az augusztus 31. napjáig vehet részt, amelyben a hatodik életévét betölti.

(4) Meg kell szüntetni annak a gyermeknek a bölcsődei ellátását, aki orvosi szakvélemény alapján egészségi állapota miatt bölcsődében nem gondozható.” (1997. évi XXXI. törvény)

A felvételi kérelmek beérkezése után a bölcsődék vezetői telefonon keresztül fogják felvenni a kapcsolatot a szülőkkel és minden szükséges további tájékoztatást megadnak ahhoz, hogy a beiratás sikeresen megvalósulhasson.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy használják ki ezt az alkalmat annak érdekében, hogy az esetleges túljelentkezés ne okozzon problémát a felvételnél.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 16:12, kedd | Helyi

10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán

Állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházását.

2021. Április 13. 15:09, kedd | Helyi

Újabb turisztikai tájékoztató táblák kerültek kihelyezésre

A helyi lakosok és a közelebbről-távolabbról érkezők szolgálatára újabb turisztikai táblákat helyeztek ki Kiskunfélegyházán a buszpályaudvarral szemben.

2021. Április 13. 15:06, kedd | Helyi

A kormány támogatja a Berkemann Magyarország Bt. beruházását

Magyarország a saját javára tudta fordítani a pandémia okozta változásokat, de nem lehetne az új világgazdasági korszak nyertesei között, ha a kormány a külföldi elvárásokra hallgatott volna - mondta a külgazdasági és külügyminiszter

2021. Április 13. 14:14, kedd | Helyi

Még két napig kérhető az adóbevallási tervezet postázása

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-ig küldi el postán az igénylőknek.