Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Október 08. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Közös koncertet tartottak városunk fúvószenekarai és a Zenebarátok Kórusa

Közös koncertet tartottak városunk fúvószenekarai és a Zenebarátok Kórusa

Mint minden évben idén is közös koncerttel emlékezett meg a Zenebarátok Kórusa valamint a Kiskunfélegyházi Koncert- és Ifjúsági Fúvószenekar a Nemzetközi Zenei Világnapról.

A jeles eseménynek október 5-én a Szent István Templom adott otthont, ahol az est nyitányaként Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket.

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti a sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza” – mondta Kodály Zoltán háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató.

Ezért a tápláló, vigasztaló, lelket gyógyító elixírért számos zenekedvelő ellátogatott a koncertre, ahol számos ismert dallam is elhangzott, de az új muzsikák is pillanatok alatt belopták magukat a hallgatóság szívébe.

A Kis-Fekete Vilmos és Tóth László karmesterek által vezényelt Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar színes repertoárt felvonultatva gondoskodott arról, hogy sokféle zenei irányzat képviseltetve legyen a hangversenyen.

Az est második felében Szatmári Imre vezényletével a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa szórakoztatta csodálatos dalaival a zenekedvelő közönséget.

(Képek: Veres Borbála - Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 14:01, hétfő | Helyi

Lehet, hogy különcök, de helyén van a szívük

Több mint nyolcszázezer forintot gyűjtöttek a kiskunfélegyházi tetoválófesztivál résztvevői október 19-én a kecskeméti újszülöttosztály részére.

2019. Október 21. 08:39, hétfő | Helyi

NAV ellenőrzés Félegyházán

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága ellenőreinek jelenlétére lehet számítani október 22-én, kedden Kiskunfélegyházán.

2019. Október 20. 15:09, vasárnap | Helyi

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú – 2016. január 1-től kibocsátott – személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez – közölte a MÁV Zrt. vasárnap.

2019. Október 20. 15:04, vasárnap | Helyi

Kalocsán maradt alul a P&P KHTK

Kalocsán a Gézengúz UKC otthonában vendégszerepelt a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata a megyei bajnokság 6. fordulójában.