Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2019. Október 08. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Közös koncertet tartottak városunk fúvószenekarai és a Zenebarátok Kórusa

Közös koncertet tartottak városunk fúvószenekarai és a Zenebarátok Kórusa

Mint minden évben idén is közös koncerttel emlékezett meg a Zenebarátok Kórusa valamint a Kiskunfélegyházi Koncert- és Ifjúsági Fúvószenekar a Nemzetközi Zenei Világnapról.

A jeles eseménynek október 5-én a Szent István Templom adott otthont, ahol az est nyitányaként Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket.

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti a sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza” – mondta Kodály Zoltán háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató.

Ezért a tápláló, vigasztaló, lelket gyógyító elixírért számos zenekedvelő ellátogatott a koncertre, ahol számos ismert dallam is elhangzott, de az új muzsikák is pillanatok alatt belopták magukat a hallgatóság szívébe.

A Kis-Fekete Vilmos és Tóth László karmesterek által vezényelt Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar színes repertoárt felvonultatva gondoskodott arról, hogy sokféle zenei irányzat képviseltetve legyen a hangversenyen.

Az est második felében Szatmári Imre vezényletével a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa szórakoztatta csodálatos dalaival a zenekedvelő közönséget.

(Képek: Veres Borbála - Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 15:40, péntek | Helyi

Kigyulladt egy sorház Kiskunfélegyházán

Az egységek fél órán belül eloltották a lángokat. A lakókat a mentők vizsgálták.

2020. Május 29. 12:07, péntek | Helyi

Színes dekoráció hirdeti a Gyermeknapot a Platán Iskolában

A Platán utcai Általános Iskola tanítói, tanárai és az intézmény valamennyi dolgozója azon szorgoskodott, hogy méltóképpen „felöltöztessék” Gyermeknap alkalmából az iskolát.

2020. Május 29. 11:46, péntek | Helyi

Félegyháza Trianonra emlékezik

Kiskunfélegyháza városa is szeretne csatlakozni a megemlékezésekhez június 4-én (csütörtökön)

2020. Május 29. 10:17, péntek | Helyi

Pünkösd vasárnap is nyitva lesz a piac

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2020. május 31-én, vasárnap (Pünkösd vasárnap) a kiskunfélegyházi piac NYITVA tart.