Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Október 30. 20:58, hétfő | Helyi
Forrás: KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium

Közös történelmi utakon – nagykárolyi testvériskolával gazdagodott a Közgé

Közös történelmi utakon – nagykárolyi testvériskolával gazdagodott a Közgé

A Kiskunhalasi Szakképző Intézmény Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának negyven diákja látogatott három kísérőtanár és az iskola igazgatója vezetésével Nagykárolyba október 20-21-én.

Azzal a céllal utaztunk a Partiumba, hogy minél közelebbről megismerjük ezt a szép várost és új testvériskolánkat, a Simion Barnutiu Szakképző Líceumot.
Nagykárolyt gazdag történelmi múltja mellett egy fontos irodalomtörténeti esemény kapcsolja össze Félegyházával: itt ismerkedett meg a mi Petőfi Sándorunk későbbi feleségével, Szendrey Júliával.
A nagykárolyi látogatás során fontos szerepet kapott a közös történelmi múlt felidézése. Ellátogathattunk a Polgármesteri Hivatalba, ahol Kovács Jenő polgármester kalauzolta a közgés diákokat. Felejthetetlen élményt nyújtott a Károlyi-kastély és híres parkjának megtekintése is. Közösen emlékeztünk meg az 1956-os forradalom hőseiről a helyi evangélikus templomban tartott ünnepségen. A látogatást az Erdődre és Sződemeterre tett kirándulás koronázta meg.
Egy testvérkapcsolat akkor az igazi, ha nem kell sokat várni barátaink vendégül látására – ezért aztán nagyon jólesett, hogy már október 27-28-án újra találkozhattunk nagykárolyi barátainkkal. Az iskola negyven diákja négy kísérőtanár vezetésével viszonozta látogatásunkat.
Izgalmas, tartalmas két nap volt, megnézték a Feszty-körképet, kézműveskedtek, íjászkodtak, megjárták a Csillagösvényt...
A vacsora után rendhagyó október 23-i megemlékezést tartottunk a 2-es teremben, majd Gémesné Endre Erika tanárnő játékos vetélkedővel forgatta meg a vendégek és a közgések agyát! Szombat reggel a Polgármesteri Hivatalban, a Kiskun Múzeumban, a Szent István templomban és annak tornyában jártunk. Egy közös ebéd után intettünk búcsút nagykárolyi vendégeinknek a viszontlátás reményében.
A látogatásra és a testvérkapcsolat építésére a Rákóczi Szövetség pályázata nyomán teremtődött lehetőség, köszönjük a támogatást!

A KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának tanárai

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.